https://imgix.femina.dk/media/a3e0e11f663549d885e9de819bebf701.jpg
Stil

Tips til beskæring af dine roser

29. maj 2009
af Karen Døssing
Tidligere formand for Det Danske Rosenselskab, Peter Jordt, deler ud af sine bedste råd til dine roser.

Roser er slet ikke så besværlige at dyrke, som mange tror. Hvis man passer dem ordentligt, kan man undgå sygdomme og andet besvær og til gengæld få glæde af dem flere gange hen over sommeren. Her får du den tidligere formand for Det Danske Rosenselskab, Peter Jordt, tips til roser.

Sygdomme

Langt de fleste roser får ikke sygdomme, hvis de passes omhyggeligt med vand og gødskning. Viser der sig alligevel tegn på stråleplet, kan de sprøjtes med et middel, Baymat Ultra, der kan købes i havecenter og planteskole. Husk også at sprøjte naboplanterne og helst tidlig morgen eller sen aften, når vinden har lagt sig.

Gødning

Roser er grådige og skal derfor gødes hen over sommeren med en lille spiseske nitrofoska eller lignendegødning, der fordeles jævnt til hver plante. Der kan eventuelt suppleres med organisk gødning. Lidt - men ofte, dvs. en gang om måneden fra marts til midt i juli.

Beskæring

Flere tips til have

Gøremål i haven i juni

Kunsten at så sin egen have

Gem sommerens blomsterflor

Sommerbeskæring af roser er ganske enkel, for rosenstilken har en fortykkelse mellem knop og stilk, hvor den brækker naturligt af. Sommerkniber man blomsten der, når man fjerner de visne rosenhoveder, får man en hurtigere og rigere genblomstring.


Åben have
Susanne og Peter Jordts rosenhave er åben for besøg fra lør. 27. juni til tor. 2. juli kl. 12-17.
Kirkedalsvej 63, Rårup, 7130 Juelsminde. www.subrosa.dk

Se også:
Ellen og Hugo Lykkes rosenplanteskole: www.rosenplanteskolen.dk
Planteskolen Kordes Rosen i Schlesvig-Holsten: www.kordesrosen.de Det Danske Rosenselskab: www.rosenselskabet.dk

Læs også