https://imgix.femina.dk/media/c48613db8e154e47a2829fed9811b52b.jpg
Stil

Slip for myrerne i haven

20. juni 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Hygger myrerne sig i din have, er det måske tid til at gøre noget ved det - læs her hvordan du kommer de små kræ til livs

Når de først er kommet, kan de være svære at komme af med igen. Sorte havemyrer kan nemlig sagtens trives i din have eller dit hus.

Bolius.dk har fået haveekspert John Henriksen, der er tidligere slotsgartner på Gråsten Slot samt landskabsarkitekt, til at give nogle gode råd til at komme myrerne til livs

Fem gode råd

- Myrer trives, som de fleste andre væsener, bedst i fred og ro. Det kan blive din fordel, hvis du sørger for at stresse dem som meget som muligt.

- De små sorte dyr har en sød tand. Sørg derfor for at begrænse søde ting, der tiltrækker dem, i haven. Det er f.eks. frugter og plantedele, som er søde, samt bladluseurin.

Læs mere: Vi vil også gerne være fri for ukrudt i vores haver. Men det er ikke det hele, der bare skal rives op og smides væk. Her får du lækre opskrifter fyldt med havens ukrudt.

- Når du skal af med myrerne, skal du smadre deres hjem. Find boet i haven, grav i det med en lille ske, så du stresser dem, og hæld kogende vand over. Denne øvelse skal du lave flere gange over flere dage.

- Har du myrer i haven, skal du, udover at bekæmpe dem i haven, også sørge for, de ikke kommer indenfor. De kravler nemlig gerne ind, hvis der er revner i murværk og sokler, så sørg endelig for at tætne disse.

Læs mere: Sommer er ikke kun lig med myrer. Her kan du få lægens råd til, hvordan du undgår at blive bidt af en skovflåt.

- Hvis du allerede har fået besøg af myrerne indenfor, kan du prøve med myrelokkedåser eller myrepudder, som skal lægges så langt inde ved boet som muligt. Insektlak og midler kan også bruges, men de sikrer ikke, at myrerne ikke vender tilbage året efter.

Læs mere på Bolius.dk

Læs også