Spis dig til en sundere og stærkere hår
Skønhed

Vil du have et sundere og stærkere hår? Så kan du med fordel spise dét her

18. november 2016
af Julie Mia Fogde
Og vi kan for resten godt afsløre, at slankekuren IKKE er godt for dit hår!

Håret er, ligesom huden, en refleksion af din krops sundhedstilstand. Det betyder, at hvis du mangler vitaminer, væske eller er stresset, vil dit hår blive skrøbeligere, mat og livløst og det vil have lettere ved at knække.

Læs også: Inspiration til kort hår: Se de smukke frisurer

Spis dit hår sundere og stærkere

  • Hvis du vil spise håret sundere, skal du først og fremmest have masser af fed fisk såsom laks og makrel – fisk som er rige på omega-3, som er essentielt for, at hovedbunden ikke tørrer ud.

  • Er du vegetar, kan du få de vigtige fedtstoffer fra eksempelvis hørfrø og hørfrøolie.

  • Spis også gerne proteinholdige fødevarer som ost, æg, kylling, bønner, nødder og dadler. Protein er også en vigtig del af håret og hjælper til, at det ikke knækker.

  • Spis grønne grøntsager som broccoli og spinat, som indeholder vitaminerne A og C – og jern og calcium. Alle disse er essentielle dele af kroppens indre sundhed.

  • Få tilskud af vitaminet B6. Få eventuelt din læge til at udskrive en recept på stærke B-vitaminer. Det er videnskabeligt bevist, at det er med til at give markant stærkere og sundere negle og hår.

  • Drik masser af vand. Væske er også en del af håret og får det til at blive mere glansfuldt. Drop slankekure. Ofte får du ikke nok vitaminer, mineraler og proteiner, når du er på slankekur, og det gør håret mere slapt og trist.

Læs også: Q tester: Shampoo til farvet hår

...Og når håret er sundt og stærkt kan du kaste dig ud i nogle af disse vilde frisurer:

Læs også