https://imgix.femina.dk/media/article/udklip.jpg
Skønhed

VIDEO: Så urealistisk er kropsidealet i 18 forskellige lande

2. september 2015
af Marie Krakau_2
En ny kampagne vil sætte fokus på urealistiske kropsidealer, kvinder i dag skal leve op til.

Den britiske online læge-virksomhed Superdrug Online Doctor sendte for nylig et billede af en helt normal kvinde i undertøj ud til en række kvindelige grafiske designere fra 18 forskellige lande med en opgave: Form hendes krop så den passer på det kvindeideal, der hersker i jeres land.

Fokus på de urealistiske standarder

Målet med projektet er at sætte større fokus på de potentielt urealistiske syn på, hvilke idealer kvindekroppen i dag skal leve op til, og på hvordan idealer varierer alt efter hvor i verden, man befinder sig. I nogle lande var det tydeligvis timeglas-figuren, der var den fortrukne, mens man i andre lande gjorde kvinden næsten sygeligt tynd. Kinas version af den perfekte kvindekrop havde en BMI på kun 17, hvilket gør hende undervægtig - næsten anorektisk.

Meld dig til Qs nyhedsbrev og få gode fordele og en masse spændende artikler direkte i din indbakke

Samfundet har et ansvar

Superdrug Online Doctor ønsker at skabe en forståelse af, at idealer skabes af samfundet, og at samfundet har et ansvar for ikke at opbygge urealistiske eller usunde idealer. Hvis standarderne ikke bare er urealistiske, men også ligefrem skadelige for de der prøver at efterleve dem, er det vigtigt, at der bliver sat større fokus på at pille dem ned og få bygget nye og sunde idealer op, mener organisationen bag projektet.

Læs også: Det er ikke kun de spinkle modeller, der dominerer modebladenes forsider mere

Skønhed er subjektiv

Sugerdrug Online Doctor er tilfredse med resultatet: “Skønhed kan ikke bedømmes objektivt. Det, én person finder smukt eller beundringsværdigt, appellerer måske slet ikke til andre”. Og netop dét mener de, at undersøgelsen bekræfter med vidt forskellige fortolkninger ud af et enkelt billede.

Se videoen af de forskellige kroppe her:

Læs også