https://imgix.femina.dk/media/a68d5b757e0e4e4bafb3dbdffe925029.jpg
Skønhed

Video: Femina tester laserbehandling mod solskader

27. september 2012
af Nina Bendixen
Video:Christian Larsen
De fleste af os er opdraget til at gå ud og nyde det gode vejr.Solen er livgivende for mennesker, og lyset er vigtigt for dit humør og din krops evne til at producere D-vitamin. Feminas journalist Nina Bendixen har dog mærket solens downside - pigmentpletter, og det prøver hun nu at få bugt med.

Pigmentforandringer er ærgerlige, men de er endnu ærgerligere, når de lægger sig som en snegl henover overlæben og som en fugleklat i panden. Det var tilfældet for mig.

For et år siden opsøgte jeg min læge med problemet. Hun sagde, at vi jo gik ind i vintertid, og at det meget vel ville forsvinde af sig selv. Her et år efter siger hun nøjagtig det samme, og at jeg bare helt skal undgå solen. Undgå solen! Jeg er med på, at jeg ikke skal solbade og bevæge mig udendørs uden solbeskyttelse, men helt at undgå solen er da både deprimerende og umuligt. Jeg spurgte til muligheden for laserbehandling, men til det fik jeg bare svaret: "Det er ikke en mulighed".

Jeg er normalt meget autoritetstro, men jeg nægtede at tro, at der ikke fandtes en løsning på mit "overskæg". Så jeg søgte på nettet og fandt flere forskellige tilbud på laserbehandling af "brune pletter", om ikke andet kan jeg få en gratis konsultation og selv vurdere, om "det er en mulighed".

Se også videoen: Feminas tester fiskespa

Et varmt smølfespark
Nu sidder jeg så her plettet og varm i ansigtet. De skyder dig bogstaveligt talt i ansigtet med en laserpistol, og så er det meningen, at pletterne kommer længere frem i huden, bliver mere tydelige for så til sidst at falde af, som en gammel sårskorpe. Det gik nemt og hurtigt. Selve laserstrålerne gjorde lidt ondt, men ikke noget af betydning. Forestil jer et rigtig varmt smølfespark eller elastikslag.

Den største udfordring bliver min egen blufærdighed over de endnu tydeligere brune pletter, som jeg har brugt 1 ½ år på at gemme væk bag tyk foundation. At skulle forklare alle nysgerrige, hvorfor man ligner en blanding af Gadaffi og Gorbatjov. For smerten gjorde mig ikke noget. Ja, det gjorde ondt og gør det stadig lidt, men målet helliger midlet, og ærlig talt så har jeg mærket lammere, der var værre.

Ar kan blive mørke pga. irritationen efter betændelse i huden eller når en rød, irriteret acnehud har fået sol. Hvis du har haft nogle urenheder, som du piller i og så går ud i solen, så vil huden beskytte sig selv ekstra meget i de områder, og det gør den ved at producere ekstra meget melanin, som farver huden. Der er også nogle piger, der vokser overlæben, og de skal ligeledes være forsigtige, og ikke gå ud i solen lige efter, de har vokset, for så er huden ekstra sensitiv.

- Når man har fået det, er man mere disponeret for at få det igen. Du kan godt gå ud i solen, men du skal passe rigtig meget på og bruge solcreme, hver gang du skal udenfor, fortæller sygeplejerske Marie Louise fra Cosmolaser.

Læs mere på cosmolaser.dk, hvor du også kan bestille en gratis konsultation

Se med her, når Nina Bendixen får laserbehandling mod solskader

Læs også