rød læbestift
Skønhed

Vi tester rød læbestift

5. oktober 2021
af Redaktionen
Udgivet første gang d. 29 juni 2016 Foto: Unsplash
De klassiske røde læber går aldrig af mode, og passer nærmest til alle outfits. Men hvilken læbestift skal du vælge? Vi har testet 6 forskellige røde læbestift og fundet den bedste til dig!

Klassiske røde læber er prikken over i’et på dit fest-outfit og er det perfekte valg for dig, som gerne vil forme læberne og give dem mere fylde.

Hvis du vælger en rød læbestift med en kold undertone, ser dine tænder oven i købet hvidere ud.

Det kan dog være svært at finde en rød læbestift som både er flot og holder længe. Derfor har vi testet 7 forskellige og fundet den bedste læbestift til de røde læber.

Test af de bedste røde læbestift

Kraftig rød læbestift

rød læbestift

Hvad: L’Oréal, Color Riche Exclusive Reds – Blake’s Pure Red, 99,95 kr.

Fordele: Farven er til den kølige side, hvilket får tænderne til at se dejligt hvide ud, og det kan vi jo godt lide. Pigmenteringen er desuden tæt, så farven er jævn og mættet. Og så holder den længe.

Ulemper: Duft er naturligvis en smagssag, men denne er uden tvivl til den kraftige side, og det samme er smagen. Ingen af delene er specielt herlige, når man har produktet på læberne. Og så kan den desværre godt føles lidt tør på læberne.

Bonus: Læbestiften er lidt mat i overfladen, hvilket gør udtrykket nedtonet og elegant.

Karakter: 3 ud af 6

Rød læbestift med et tvist

rød læbestift

Hvad: La Roche-Posay, Novalip Duo – 191, 159 kr.

Fordele: Læbestiften er lidt anderledes end mange andre på grund af den hvide creme, som skal holde læberne fugtige, i midten. Det er en sjov gimmick, selv om virkningen måske ikke helt er der. Det er til gengæld en flot rød farve, som er nem at lægge på læberne – og nem at tage af igen.

Ulemper: Jeg havde kun haft den på i et par timer, da læbestiften begyndte at klumpe, hvilket må siges at være uheldigt, da den jo netop lover fugtpleje.

Bonus: Den er lanolinfri og indeholder ikke parabener og parfume.

Karakter: 2 ud af 6

Røde… tænder?

rød læbestift

Hvad: Max Factor, Colour Elixir Lipstick – Ruby Tuesday, 109 kr.

Fordele: Konsistensen er let og cremet, og den er derfor rigtig nem at påføre læberne. På grund af den cremede konsistens er læbestiften meget let at fjerne igen – enten med vand eller bare med en serviet.

Ulemper: Læbestiftens farve gik på kun en time fra at være knaldrød til at blive mere pink i looket. Særligt når jeg drak vand, blev læbestiften simpelthen for flydende, og mine tænder blev plettede af små røde stænk.

Bonus: Den røde farve er så klassisk som overhovedet muligt. Det er en farve, som vil klæde alle ligegyldigt hudfarve.

Karakter: 2 ud af 6

Skinnende røde læber

rød læbestift

Hvad: Nilens jord, Lipshine – Red Kiss, 195 kr.

Fordele: Læbestiften hedder Lipshine, og det skal jeg love for, at man får. Læberne får en flot glossy overflade uden at ligne lipgloss. Farven er lidt lysere end klassisk rød – ganske flot til et hverdagslook. Man kan hverken lugte eller smage den, når den sidder på læberne.

Ulemper: Formen er lidt ... Ja, uformelig. Det gør den svær at påføre, så den sidder på hele læben. Du skal ikke begynde at kysse for meget med den på, da den skinnende overflade forvandler sig til en rød fedtplet på dit kysseoffers hud.

Bonus: Den indeholder plejende E-vitamin.

Karakter: 3 ud af 6

Fugter de røde læber

rød læbestift

Hvad: Rimmel, The Only 1, 510, 79,95 kr.

Fordele: Konsistensen er dejlig blød og cremet, og det føles næsten, som om den fugter en lille smule. Dejligt, at den modsat mange andre læbestifter ikke tørrer ud på læberne. Duften er mild, og ligesom Rimmels andre læbestifter føles den ganske enkelt bare dejlig blød på læberne.

Ulemper: Den er en smule let og ikke så farvemættet, hvilket gør, at den godt kan virke lidt transparent med et enkelt lag. Den skal derfor også friskes op løbende. Den er lige lovlig shiny – om man kan lide det, er en smagssag.

Bonus: Den er nem at fjerne.

Karakter: 4 ud af 6 (GOD TIL PRISEN!)

Rød læbestift der holder hele dagen - TESTVINDER

rød læbestift

Hvad: Smashbox, Be Legendary Lipstick – Infrared, 170 kr.

Fordele: Efter en lang dag var farven, næsten som da jeg tog den på i de tidlige morgentimer. Konsistensen er dejligt cremet, og mine læber tørrede ikke ind og manglede ikke luft.

Ulemper: Har man tynde læber, kan læbestiften godt finde på at lægge sig på huden omkring læberne. Da den er så holdbar, som den er, kan den godt være ret sej at få af huden igen, når først den har ramt andet end læberne.

Bonus: Låget sidder rigtig godt fast, så der er ingen grund til at bekymre sig om læbestiftstreger i tasken.

Karakter: 6 ud af 6

Læs også