Hår: Q tester hair extensions
Skønhed

Vi tester hair extensions - langt hår på en time

1. april 2012
af Lizl Rand
Foto: Kennet Havgaard
Lizl Rand har altid været misundelig på de mange kvinder, der render rundt med lange og fyldige lokker. Med et nyt tapesystem, der klistrer håret på, kan hun selv få det samme

Jeg har altid drømt om at have langt og fyldigt hår. Men som de fleste andre her i Skandinavien har jeg et meget fint og tyndt hår, der slider sig i stykker, så snart det rammer skulderen.

Læs også: Hair extension guide

Kort hår den ene dag - langt den anden

Med en blanding af slet skjult beundring og misundelse har jeg altid kigget på langhårede kvinder i medierne. Jeg har tit undret mig over, hvordan det dog kunne lykkes dem at have så fyldigt og langt velplejet hår. Og at det voksede så hurtigt.

For den ene dag kunne en af stjernerne i ugebladene være korthåret - for kort tid efter at være langhåret. Men nu har jeg luret stjernens hemmelighed. De har fået påsat kunstigt hår. En ganske nem - dog bekostelig - måde at snyde sig smuk. Og nu er jeg en af dem.

Læs også : Gør-det-selv- og clips hairextensions

Hår, der tapes på

Jeg valgte at teste et nyere system, hvor man simpelthen får det ekstra hår tapet på. I modsætning til andre metoder, hvor man fletter håret fast eller limer det - i ganske små totter. En omgang, der kan tage rigtig mange timer hos frisøren, og som nogle mener, er meget hårdt for hovedbunden og ens eget hår.

"Det er ganske nemt og ufarligt at få tapet ekstra hår på. Og vi bruger en meget fin kvalitet af hår fra Haircontrast - så det ser helt naturligt ud - og føles, som var det dit eget hår," forklarer Karina, der er indehaver af salonen "Frisørstylisten".

På små 60 minutter har hun forvandlet mit tynde fe-hår til en kraftig manke med ægte hår fra Brasilien.


Førbillede


Efterbillede

Afhængig af langt hår

Det er helt uvirkeligt for mig - jeg kan ikke helt forstå det - og synes det er utroligt. For når jeg hiver i mit nye hår - så kan jeg mærke det i hårbunden. Med andre ord: håret sidder fast og føles som en naturlig del af mig.

Da jeg kommer hjem, kan familien og vennerne næsten ikke kende mig - og det tager mig da også et par dage at vænne mig til at flette håret, hver aften inden jeg går i seng. Men jeg er vild med det.

Jeg kan nu lave frisurer med fletninger, hestehale, opsat hår og have en lang løs manke og i det hele taget være lidt mere brasiliansk. Eneste minus: Jeg er blevet afhængig. Så jeg kommer ikke til at smide håret foreløbig.

Fakta og pris

Hårpåsætning med hår fra Haircontrast koster 4.800 kr. Men så kan håret også holde i 2 år - og skal blot gensættes hver anden måned.

Frisørstylisten, Karina, går højt op i at bruge miljørigtige produkter. Derfor han hun valgt det spanske mærke Lendan, der fremstiller miljørigtige farver og stylingprodukter med lavt ammoniakindhold og flere økologiske stylingprodukter. Se mere på

Læs også