https://imgix.femina.dk/media/5de23252967c4b8e8848810f5551cf47.jpg
Skønhed

Vi anmelder: "Velsign dit liv"

1. november 2011
af Anita Hummelshøj Mikkelsen
foto: Privat
Et gammelt bibelsk budskab genopstår i ny bog fra USA. Oestrogen.dks anmelder har læst den, men er ikke helt solgt.

"Velsign dit liv - en enkel vej til at forandre alt" er en ny bog i Danmark som udkommer i dansk udgave i dag. Bogens originale titel - fra første udgivelse i 2009 - er "The Gentle Art of Blessing".

Forfatteren Pierre Pradervand er fra Schweiz og har gennem flere år arbejdet med humanitært hjælpearbejde. Det var en oplevelse i forfatterens arbejde, der gav afsættet til at omstrukturere sit eget liv og sætte fokus på velsignelsens kunst. At velsigne er i følge hans ord "at ønske godt for andre mennesker".

Pierre lægger gennem hele bogen meget vægt på at formidle egne, og andres oplevelser med at velsigne.

Pierre begyndte selv at velsigne, da han oplevede et stort had til nogle mennesker, der fik ham afsat fra et job han ellers holdt meget af. Pierre tror på, at vi ved at velsigne dem der gør os fortræd, kan opnå at leve et bedre liv. Hvad Pierre kalder for velsignelse minder utrolig meget om "loven om tiltrækning", "positiv tænkning" og "tilgivelse i bibelsk forstand".

Boganmelder Anita
Hummelshøj Mikkelsen

Pierre siger "Meget tidligt i mit liv indtraf der en hændelse, som gjorde mig opmærksom på, at det er nytteløst at forsøge at forandre, sociale, politiske og økonomiske strukturer, hvis vi ikke også forandrer hjerterne".

Flere steder i bogen nævner Pierre, at det altid vil være op til læseren selv, at afprøve og teste måder at velsigne på. Han lægger op til, at man kan lave sine egne velsignelser og har man svært ved dette, er der sidst i bogen lavet færdige velsignelser man kan bruge som opstart:

"En servicemedarbejders velsignelse", "En velsignelse for journalister", "En taxachaufførs velsignelse for dagen" og mange flere. Velsignelser kan, sagt med Pierres ord, "dyrkes dagen lang, uanset hvilken aktivitet der er en del af din dag: spise, motionere, slå plæne, gå på gaden eller køre i bilen, lede et vigtigt forretningsmøde eller en mødegruppe, undervise, være sammen med din ægtefælle eller partner, tage et morgenbad - hvad som helst."

Sådan kan du, ifølge Pierre, velsigne dig selv: "Jeg velsigner mig selv i min fred, der er dyb som havet og fredfyldt som søen ved tusmørketid."

Har du som læser lidt svært ved at forholde dig til velsignelsen, foreslår Pierre, at du skal forholde dig "fuldstændig pragmatisk til den (red. velsignelsen). Lad være med at godtage noget som helst, der står her i bogen, før du har bevist det for dig selv."

Min oplevelse af bogen er, at den bliver for hellig i forhold til velsignelsesbegrebet. At få velsignelsens gode budskab ud over kanten, oplever jeg, undertrykkes af Pierres stormende begejstring for emnet. I stedet kommer han til at udtrykke en overdosis af "hør om min succes, og se bare alle de mennesker der har fået glæde af, at gå velsignelsens vej". På denne måde bliver forfatteren sin egen værste fjende, i forhold til, at få formidlet det budskab han så gerne vil dele ud af.

Skulle du få lyst til at give dig i kast med bogen, vil jeg anbefale dig at læse den igennem flere gange for, for hver gang at kunne luge ud i alt det der kan trigge dig - hvis du trigges af for 'hellige' budskaber. Til sidst tror jeg du vil kunne se budskabet om velsignelsens positive virkning til forandring af dit liv.

Læs også: Oestrogen.dk anmelder "The Power"

Vidste du, at du kan få en clairvoyance for dit liv i Oestrogen.dks shop? Prøv selv - 1 sides svar for 300 kr.

Læs også