https://imgix.femina.dk/media/5e42ff48cb8d4219be7da7ed4c2dc426.jpg
Skønhed

Tips til læbestiften

20. december 2008
af Bibi Kirkegaard
Foto Shutterstock
Om du elsker læbestifter eller bare har en enkelt, du bruger lejlighedsvis, så er fakta, at læbestiften er kvinders foretrukne makeup-produkt. Vi har allieret os med en af Danmarks dygtigste skønhedseksperter, Charlotte Torpegaard, der har udgivet bogen »Skønhed kommer indefra – men lidt læbestift skader jo ikke…«. Her får du nogle af hendes tips og tricks fra læbestiftens verden.

Måske er du hende, der aldrig går uden for en dør uden læbestift på. Måske er du hende, der ikke bruger læbestift til hverdag, men giver den »fuld skrue«, når der er en festlig anledning. Eller hende, der synes, det med læbestift er lidt svært, fordi det tiltrækker opmærksomhed… men du har alligevel et par stykker liggende. Her får du tips til at bruge læbestiften.

Læbestifttips

Udpluk af Charlottes bedste læbestifttips fra bogen »Skønhed kommer indefra - men lidt læbestift skader jo ikke…«

  • Måske har du prøvet at købe en flot læbestift, men når du tager den på,
    ser den helt anderledes ud. Det er fordi dine læbers egen farve skinner igennem. Hvis du lægger lidt foundation eller concealer på læberne først, så får du den rigtige læbestiftfarve frem.
  • Snup et læbestift-fix på jobbet. Smut ud på toilettet iført makeuppung og gerne et par kolleger. Trætte og blege læber får nyt liv med læbestift, og det samme gør I. Når man ser frisk ud, føler man sig det også.
  • Hvis du vil nedtone munden, men stadig give den lidt farve, så dup læbestiften på med en finger. En god huskeregel kan være, at lade læberne være neutrale, hvis øjnene skal have fokus - og omvendt.
    Ellers bliver det let for meget.

Sådan gør du

• Kom et tyndt lag foundation eller sunblock (så beskytter du samtidig mod solens skader) på læberne.

• Tegn evt. læbernes kontur op med læbeblyant. Enten i samme farve som læbestiften eller lysere. Aldrig mørkere! Læbeblyanten skal ikke kunne ses, men blot fremhæve din egen læbekontur.

• Hvis du vil forhindre, at læbestiften »kravler« ud og sætter sig i de lodrette fuger rundt om munden, så læg lidt foundation eller concealer rundt langs læbekanten, og dup efter med pudder.

• Påfør læbestiften, gerne med en læbepensel. Det er mere hygiejnisk, og gør det nemmere kun at lægge læbestiften der, hvor den gør gavn. - Og det gør den blandt andet ikke i mundvigene eller på tænderne.

• Dup af i en kleenex og dup ganske lidt transparent pudder på, det gør læbestiften mere holdbar. Hvis du synes, farven falmer lidt af pudderet, kan du komme et tyndt lag læbestift ovenpå.

• Slut af med at stikke din pegefinger ind i munden, luk læberne om den, og træk den langsomt ud igen. Så havner al overskydende læbestift på din finger og ikke på andre utilsigtede steder.

Læs også