https://imgix.femina.dk/media/d2f43b76e1a94e268373f0387d732c17.jpg
Skønhed

Spis appelsinhuden væk

19. juli 2011
af Juliane Olsen
Foto: All Over Press
Få din underkrop i topform ved at fjerne ridelår og appelsinhud med vedholdenhed

Underkroppen bliver ofte forsømt af motionister i kampen for at få den flade mave. Men faste baller og lår giver dig også en smuk krop, og det er det værd at lægge den ekstra indsats i disse kropsdele, ifølge personlig træner Anne Bech, der har mange års erfaring som danser og fitnessinstruktør og blandt andet har optrådt som træningsekspert i Go' Morgen Danmark på TV2.

- Mange kvinder har problemer på benene med ridelår og appelsinhud. Det kræver lang tid at rette op på i forhold til maven, for det er her, man taber sig først, og underkroppen kræver længere tid, siger Anne Bech til Alive.dk.

Hold kosten sund
Der er ikke mange forskningsmæssige resultater, der viser noget om, hvad kosten har af indvirkning på, at underkroppen ikke er helt i form. Men det er Anne Bechs erfaring, at indtag af sukker og kornprodukter har en negativ effekt.

- Du skal være standhaftig for at holde underkroppen i form, og det handler også om at drikke meget vand, så der er nok til at rense ud med. Spis sund mad, masser af grøntsager og undgå sukker, siger Anne Bech.

Hun anbefaler også løbetræning med intervaltræning under høj intensitet som et middel mod problemområderne. Det handler nemlig, ifølge hende, om at sætte venepumpen i gang, som er svagere hos kvinder end hos mænd, og det giver blodgennemstrømning til områderne. Kroppen kan på den måde selv rense ud og komme af med de fleste affaldsstoffer.

Tips til at holde baller og lår i topform, ifølge Anne Bech
Læg på ryggen med benene i luften. Bøj og stræk i benene, så de er helt udstrakte og spænd samtidig i låret. Gentag øvelsen.

Læg dig på alle fire, spænd i maven og stræk det ene ben lige tilbage. Spænd samtidig i ballen. Gentag øvelsen.

Tænk på John Cleeses gakkede gangarter, når du laver denne øvelse. Stå op og tag med det højre ben et langt skridt, mens du bøjer i begge ben, så det forreste knæ er i vinkel. Fortsæt så videre i skridtet. Sæt trumf på ved at tage hænderne i nakken, mens du går, for så får du sværere ved at holde balancen. Gentag øvelsen.

Tørbørst din hud inden bad med en hamphandske. Altid mod hjertet og giv bare kroppen en ordentlig tur, så huden bliver godt rød. Så ved du, at du har fat i den rigtige teknik.

Læs Drop træningen af bryst og baller på oestrogen.dk

Eller

Din runde bagdel er sund

Læs også