https://imgix.femina.dk/media/e6ee5d0ea030492f8fe355edac886fba.jpg
Skønhed

Solskadet hår - Sådan undgår du det

29. maj 2012
af Redaktionen
Sommer, sand og vand er en hård kombination for håret. Læs med her og få frisørens tips til at undgå solskadet hår

Sommer og hår er for de fleste en vidunderlig kombination, men drømmen om det lækre bølgede strandhår med de flotte lyse striber stemmer ikke nødvendigvis helt overens med hvad du i realiteten vil se.

God hårpleje er essentiel under hele sommeren, og det er den sæson hvor det er vigtigst at du sørger for at give håret masser af fugt. Har du farvet hår skal du også være ekstra opmærksom på den korrekte behandling. Du ville vel nødig ende med at dit afblegede hår får et blond skær efter en uge syd på?

Læs med her under og få frisørens vigtigste tips til at undgå solskadet hår. Du kan også læse videre i denne artikel og få tre nemme hårråd du ville ønske du altid have kendt til.

Sol og saltvand udtørrer dit hår

En lang og lun sommer med masser af ferie, sol og saltvand kan dit hår godt komme til at se en smule deprimeret ud. Solen og salten tager energien fra hårstrået, og har derfor brug for ekstra fugtgivende pleje, for at komme tilbage til dets normale form.


Saltvand og ødelagt hår

Strandhår kan være sexet, men bliver håret udsat for meget havvand, ja så kan håret hurtigt blive stift og stikkende.Denne situation kan du undgå, hvis du sommeren igennem sørger for, at alliere dig med en rigtig god balsam. Du kan bruge en bredtandet kam til at filtre håret ud med og vælg en balsam, der ikke skal skylles ud - derved gives håret maksimal beskyttelse.

Oliebehandling til håret kan også være et godt supplement til din hårpleje rutine, da dette også hjælper håret med at bibeholde sin elasticitet. Læs med her og se hvad Q mente om frisørernes mest populære produkt, Moroccanoil.

Orange striber i håret

Solens barske stråler kan kaste messingfarvede striber af sig. Årsagen er de blå pigmenter, som findes i alle hårfarver - selv i lyse striber, som oftest også er de første til at lade sig blege.

Så ud over det med solstik, så er der gode grunde til at iføre sig en bredskygget hat - og gerne i selskab med UV-beskyttende olier på spray eller krukke forbeholdt håret. Ved at benytte denne type produkt slipper du nemlig både for uønsket afblegning og den knasende tørhed som vind, salt og klorin er kendt for at give.

Læs også artiklen : Sådan får du silkeblødt og glansfuldt hår

Læs også