https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/sminkprim.jpg
Skønhed

Smink dig yngre!

24. oktober 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Alderstegnene omkring øjnene er svære at løbe fra. Men det er faktisk muligt at lægge makeup’en, så rynkerne og de små linjer ikke stjæler opmærksomheden. Her er syv tips til at sminke dig lidt yngre.

Tungere øjenlåg, poser under øjnene, smilerynker, tynde vipper ... og fine - eller knapt så fine - rynker. Alderen kan vi ikke løbe fra, men vi kan da gøre forsøget.Kk.no ligger inde med de gode makeup-råd, og vi iler med at videregive dem.

Pluk brynene - med måde!
Det er efterhånden længe siden, det var moderne med små, tynde og optegnede bryn. Hvis det da overhovedet nogensinde har været rigtig moderne. Nu skal du i hvert fald lade dem gro næsten så store som muligt. Og kun plukke dem sparsomt. Er du for ivrig med pincetten, risikerer du nemlig at ødelægge brynets naturlige form. Husk, at du ikke må plukke brynene 'oven fra', men skal nøjes med at plukke dem i underkanten af brynet. Dét åbner blikket, skriverkk.no.

Brug øjenskygge til brynene!
Når brynene er plukket, så spring brynblyanten over og vælg en øjenbryns-skygge i stedet. Den lægger sig naturligt i hårene og markerer også brynene mere naturligt.

Buk vipperne!
Det skal gøres, INDEN du lægger mascara på, men så har det også den effekt, at det åbner dit blik. Sørg for at bruge øjenvippebukkeren rigtigt, så du ikke ender med at komme til at bukke nogle af øjenvipperne af. Når du bruger den rigtigt - og slutter af med at lægge en god mascara på - bliver resultatet af de bøjede vipper ungdommeligt og smukt.

Brug primer!
Makeup'en forsvinder i løbet af dagen eller lægger sig som kedelige striber efter et par timer. Med mindre du bruger en primer til at 'grunde' med. Den får makeup'en til at holde bedre.

Brug skyggen som eyeliner
Marker øjnene med en øjenskygge i stedet for den sædvanlige eyeliner. Det giver en mere naturlig markering og et finere indtryk - og så er det mindre hårdt end det sorte look.

Glimmer, glimmer, glimmer …
Nej, det er ikke kun for teenagepiger. Du skal bare sørge for at lægge glimmeret på øjenlågene. Lidt glimmer i øjenkrogen vil åbne dit blik, og en anelse lige under brynene har samme effekt, skriver kk.no.

Mindre mascara!
Vi mister øjenvipperne med alderen, men heldigvis findes der mascara, der både giver længde, volume og buk til vipperne. Men overdriv det ikke. Det kan være en fordel kun at læggge mascara på de øverste vipper, da de nederste kan kaste mere skygge og ligne rander under øjnene. Rygterne siger endda, at mascara på undervipperne kan få dig til at se hele fem år ældre ud …

Læs også