https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/december/nytaarshaar-prim.jpg
Skønhed

Slå håret ud til nytår!

27. december 2012
af Malene Fich Weischer / Mikkel Hyldebrandt, In.dk
Farvel til fladt og kedeligt hår uden glans! Læs med her, når INs Mikkel Hyldebrandt kommert med gode råd til, hvordan du slår håret ud og ligner en million. Både til nytår og hele resten af året.

Det kan være så godt, og det kan være så skidt. Vi kender alle de dage, hvor håret bare sidder og føles lækkert, og så er der de dage, hvor du helst vil gemme det væk under en hat. Her får du 10 tips til, hvordan du rammer en god hårdag. Hver dag.

1. Fantastisk fylde
Nogle gange er det skægt med et rigtig stort hår. Tør håret med et håndklæde, og brug en volumenspray eller mousse som fx Redkens 'Aerate 08 Bodyfying Cream-Mousse' ved rødderne. Tør så håret med en hårtørrer, hvor du skruer maksimalt op for volumen, mens du holder hovedet nedad og tørrer, indtil håret er cirka 80 pct. tørt. Kom så store, opvarmede curlere i håret, og lad dem sidde, indtil de er helt kolde. Børst derefter håret forsigtig med en naturbørste fra roden til midt på håret, lad enderne være, og voila!

OBS: Husk at få volumen på toppen af hovedet for at gør det fyldige hår harmonisk.

2. Glamour til kort hår
Sharon Stone og Halle Berry er eminente forbilleder for kvinder med kort hår, der udnytter det stramme korthårs-look. Kopier dem ved at føntørre håret med en saltvandsspray, der giver håret tekstur og lidt modstand. Børst siderne stramt tilbage, og er håret langt nok, kan det fæstnes bagtil med hårnåle. Lad toppen være lidt løsere end siderne, og red den eventuelt til siden i en afslappet sideskilning.

OBS: Ønsker du både pleje og hold, kan du sagtens mikse en leave-in-balsam med en gele, så håret får pleje, glans og hold på samme tid.

3. Hvis du skal til den helt store fest
Til den virkelig store begivenhed må intet gå galt, så brug god tid på at forberede, hvordan dit hår skal se ud. Lav selv en prøveopsætning eller få frisøren til det. Så ved du præcis, hvad du kan forvente på den store festdag.

4. Krøller, der holder
Vil du have krøller, der holder hele dagen, så tør dit hår håndklædetørt og tilføj et produkt, der er specifikt beregnet til krøller, som fx Avedas 'Be Curly - Curl Enhancer'. Tør så håret med en diffuser ved medium varme. Brug fingrene eller en bred kam til at rede håret igennem med, da en børste vil rede krøllerne ud.

OBS: Inden du fjerner hårklemmerne, så lad krøllerne køle helt ned. På den måde får du et langvarigt hold.

5. Styrkende anti-age-produkter
Ja, det lyder måske mærkeligt, men i takt med at vi bliver ældre, så ældes håret også, fordi det ikke får samme næring fra hårrødderne. Shampoo og balsam med mild pH er skånsomt mod håret, ligesom der findes flere styrkende produkter til modent hår, som fx Alternas 'Photo-Age Defense', der er en leave-in/anti-age-balsam.

6. Spis dig til sundere hår
Ligesom din hud kan se kedelig ud som resultat af dårlig kost, kan dit hår også udvise tegn på manglende vitaminer og mineraler. Næringsstofferne i frugt og grønsager er nøgleingredienserne til et sundt hår, ligesom et kosttilskud af B-vitamin, zink og omega-fedtsyrer gør underværker for både hud og hår.

OBS: Efter vask og balsam kan du med fordel give håret et ekstra lag fugt med en speciel fugtcreme til håret. Det vil styrke håret, give det glans og et sundt udseende.

7. Beskyt mod varmen
Hvad enten du har kort eller langt hår, er det en god idé at beskytte håret mod høje temperaturer fra fx føntørreren eller glattejernet, da den høje varme ødelægger hårets struktur indefra. Brug derudover et varmebeskyttende produkt i håret hver gang og altid, som fx Sunsilks varmebeskyttende 'Shine Pro Heat Spray'.

OBS: Når du styler dit hår, så brug varmebeskyttende produkter for at bevare håret sundt.

8. Hollywoodkrøller med et twist
Der kan være masser af inspiration at hente fra catwalken verden over. Få hårlooket ved at føntørre håret med en volumengivende mousse. Krøl håret i brede sektioner, og børst håret let igennem. Lav derefter en sideskilning, hvor håret på siden af hovedet skrabes bagud, snoes og fæstnes med hårnåle. Fikser med en hårspray, som fx Wellas 'Stay Essential Finishing Spray'. Og så har du store Hollywood-krøller med et twist.

9. Guld og glitter giver glans
Guld, kaviar og lysreflekterende partikler er nogle af de hårpleje-ingredienser, der for alvor booster hårets glans, hvad enten de bruges i en shampoo, hårkur, hårolie, som fx Kérastases 'Huile Céleste', eller som glansgivende serum.

10. Kruse-kontrol
Når du føntørrer håret, skal du bruge det smalle mundstykke på din hårtørrer og tørre håret fra rod mod spids, så hårstrået lukkes naturligt. Sørg også for, at håret er ordentligt tørt, inden du forlader huset, og brug endelig en smule serum eller olie i håret for at give det glans, som fx Maria Nilas 'Swedish Therapy Oil'.

OBS: Spray lidt hårspray på en oval børste, og frisér forsigtigt ned langs håret for at slippe af med de fimrehår, som stritter på toppen.

MERE FRA IN: Få smukt hår - hver dag

LÆS OGSÅ: Vind lækker hårpleje fra Aussie Miracle Shine

HUSK SELVFØLGELIG OGSÅ: Gør dit tøj dig gammel?

Læs også