https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/tatooprim.jpg
Skønhed

Ska' du også tatoveres?

24. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Nix, det er ikke længere bare sømænd og rockere, der pryder kroppen med farverige tatoveringer. Nu er det også naboens datter - og måske dig? Og det nye sort i tatoveringsafdelingen er … sort!

Der er løbet en hel del farve og kinesiske tegn i åen, siden det gode, gamle anker og kærestens navn var dét, man kunne se tatoveret på overarmene af halv-barske typer. Nu er det gud og i hvert fald næsten så godt som hver mand, der svinger en tur forbi tatoo-shoppen for at få et evigt minde. Om kæresten, mor, idolet … eller noget helt fjerde. Og det hippeste lige nu er altså de sorte.
"Jeg tror egentlig ikke, det er fordi, folk har hørt, at f.eks. den røde farve kan være skadelig," lyder det fra Kenn Egtved, der er ejeren af tatoo-kæden House Of Ink.
"Det er bare det, der er in lige nu. 90 procent af vores kunder får lavet sorte tatoveringer med skygger eller smukke billeder af noget, der på en prik ligner et fotografi. Det sidste er især mændene vilde med," fortæller han til Oestrogen. Kvinderne er mest til de tynde, feminine og simple streger - og blomster!

Fra håndværk til kunst
Og kun fantasien sætter grænser. For selvom der stadigvæk bliver tegnet det berømte hjerte med 'mor' inden i eller et anker i ny og næ, lader fok sig inspirere af nettet og har som regel en klar idé om, at tatoveringen altså skal betyde noget og ikke bare være der for sjov.
"Førhen kiggede kunderne i et katalog og kunne kun vælge ud fra dét, men nu kommer de altså med et ønske om noget, der virkelig betyder noget og giver mening for dem. Dét stiller krav til tatovørerne, som i dag ikke længere kan nøjes med blot at tegne op og farvelægge, men også skal kunne finde ud af at designe kunstværket.

Gang i butikken
"Jamen, tatovører er kunstnere. Der er meget mere arbejde i det i dag, end der var en gang, og resultatet er også langt bedre. Dem, der får fjernet deres tatoveringer, fik dem lavet for mange år siden, hvor tatovørerne slet ikke var så dygtige som nu," fortæller Kenn.
"Og fordi der blev stukket langt dybere i huden den gang, kan arrene ikke undgås, og derfor vil de fleste af dem dækket af en ny tatovering - det kommer os til gode," siger Kenn Egtved, der ser lige så mange kvinder som mænd i sine butikker. Og mange af dem.
"Selv i krisetider som nu bliver der ved med at være masser af kunder i butikken."
Og for små 1500 kr kan du lade dig udsmykke med en lille tatovering, hvis det var noget?

Læs også