Setting spray: Se vores favoritter her
Skønhed

Setting spray: Se vores favoritter her

19. juli 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
Vil du have din makeup til at holde hele dagen, så er en setting spray din bedste ven. Her lister vi vores favoritter og fortæller om produktets fordele.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

En setting spray er lidt af et multitalent. Den får din makeup til at holde, fungerer som fugtighedscreme og giver ansigtet en flot glans eller mat finish – det afhænger helt af, hvilken variant du vælger. Så hvilken skal du gå med? Find din favorit blandt vores bedste bud her!

Her er den bedste setting spray i 2023

Scroll længere ned for at læse anmeldelser af produkterne.

  • Bedste setting spray

All Nighter Setting Spray – Urban Decay

  • Bedste setting spray mist

Ready Set Refresh Setting Spray – Idun Minerals

  • Bedste setting spray, som er let at påføre

Fix+ Stay Over – MAC

  • Bedste setting spray, som holder på makeuppen

Priming & Setting Mist – Nilens Jord

  • Bedste fugtgivende setting spray

Prep + Prime Fix+ – MAC

  • Bedste setting spray for et mat resultat

Matte Finish Makeup Setting Spray – NYX

  • Bedste setting spray for fantastisk finish

Set+Refresh Perfection Makeup Mist – Estée Lauder

  • Bedste setting spray til fedtet hud

Mist & Fix – Shine-Control Setting Mist – Make Up Forever

  • Bedste setting spray med glød

Dewy Set Setting Spray – Anastasia Beverly Hills

Hvad er en setting spray?

Setting spray er en mist med mange funktioner. Produktet giver fugt til ansigtet og forbereder samtidig huden, før du lægger makeup. Men en setting sprays hovedformål er fungere som et usynligt skjold og få din makeup til at blive siddende hele dagen.

Hvordan bruger man setting spray?

En setting spray bruges hovedsageligt, efter du har lagt din makeup, så den kan sørge for, at din makeup bliver siddende. Men du kan også bruge den i din makeuprutine, før du påfører din base, hvis du vil have makeuppen til at trænge bedre ind i huden. Nogle påfører setting spray, efter basismakeuppen er påført, mens andre vælger at påføre setting spray, når al makeuppen er på plads – begge dele fungerer.

Husk at holde en afstand på omkring 15-20 centimeter fra dit ansigt, når du påfører sprayen.

Setting spray: Se vores favoritter her
Foto: Unsplash

Hvad er forskellen på en setting spray og en face mist?

Der findes flere forskellige varianter af setting sprays. Du kan få setting sprays med en mat finish, glansgivende setting sprays og fugtgivende setting sprays. Uanset hvilken type, du vælger, så er dens primære opgaven at få makeuppen til at holde bedre.

En face mist har flere plejende egenskaber og er den perfekte ledsager på skrivebordet, når huden føles tør, stram eller mat. Den fugter, beskytter og frisker huden op – men holder altså ikke på makeuppen som en setting spray.

De bedste setting sprays i 2023

Med glød, mat finish eller masser af fugt – få et overblik over de bedste setting sprays i alle kategorier.

Bedste setting spray: All Nighter Setting Spray – Urban Decay

All Nighter Setting Spray er en klassiker på området. Setting sprayen er en ultralet mist, der giver huden en naturlig finish og får makeuppen til at holde gennem hård træning, en lang dag foran computeren og en sen aften på dansegulvet. Ja, makeuppen ser præcis lige så godt ud hele dagen (og langt ud på de små timer), som den gjorde, da den blev lagt. Sprayen tørrer hurtigt på huden og mindsker risikoen for, at concealer og foundation sætter sig i linjer og ujævnheder på huden.

Find All Nighter Setting Spray her.

All Nighter Setting Spray – Urban Decay

Læs mere om All Nighter Setting Spray her

Bedste setting spray mist: Ready Set Refresh Setting Spray – Idun Minerals

Før, under eller efter makeup – Idun Minerals’ fantastiske Ready Set Refresh Setting Spray er en mist, der giver fugt, holder makeuppen på plads og giver en flot glød til huden. Sprayens mist spreder sig som en perfekt fordelt sky over ansigtet og udvisker ujævnheder takket være blandt andet niacinamid. Og så fugter setting sprayen dejligt og giver huden en naturlig strålende finish.

Find Ready Set Refresh Setting Spray her.

Ready Set Refresh Setting Spray – Idun Minerals

Læs mere om Ready Set Refresh Setting Spray her

Bedste setting spray, der er nem at påføre: Fix+ Stay Over – MAC

MAC’s setting spray, Fix+ Stay Over, er en skøn mist med en mælkeagtig konsistens, som efterlader huden vidunderligt hydreret uden at føles klistret. Setting sprayen kan bruges efter makeup eller i løbet af dagen, hvis du gerne vil friske huden op hurtigt.

Find Fix+ Stay Over her.

Fix+ Stay Over – MAC

Læs mere om Fix+ Stay Over her.

Bedste setting spray, som holder på makeuppen: Priming & Setting Mist – Nilens Jord

På én gang sørger Priming & Setting Mist for at fugte, holde på makeuppen og få den til at ligge smukt på huden. På ingredienslisten står blandt andet agurkeekstrakt, som lindrer irritationer i huden, og beatin, som medvirker til at opretholde den naturlige kollagen i huden samt holde huden smidig og elastisk. Og så skader det ikke, at den er AllergyCertified samt uden parfume og parabener.

Find Priming & Setting Mist her.

Priming & Setting Mist – Nilens Jord

Læs mere om Priming & Setting Mist her.

Bedste fugtgivende setting spray: Prep + Prime Fix+ – MAC

Hvis du har tendens til tør hud, er Prep + Prime Fix+ noget for dig. Setting sprayen indeholder grøn te, der lindrer, agurk, der er rig på antioxidanter, og kamille, der beskytter og virker beroligende på huden. Setting sprayen er også fremragende før makeup, da den får makeuppen til at smelte på huden. Prep + Prime Fix+ kommer i en flaske, hvor låget kan låses, hvilket er perfekt til at undgå en produkteksplosion i toilettasken.

Find Prep + Prime Fix+ her.

Prep + Prime Fix+ – MAC

Læs mere om Prep + Prime Fix+ her.

Bedste setting spray for et mat resultat: Matte Finish Makeup Setting Spray – NYX

NYX’s Matte Finish Makeup Setting Spray er den perfekte spray til dig, hvis hud nemt bliver skinnende og fedtet i løbet af dagen. Setting sprayen mærkes ikke på huden, sprayes på med en mist, der breder sig fint over ansigtet, og får makeuppen til at se fejlfri ud fra morgen til aften. Den gode pris er også med til at gøre setting sprayen til en klar favorit.

Find Matte Finish Makeup Setting Spray her.

Matte Finish Makeup Setting Spray – NYX

Bedste setting spray for fantastisk finish: Set+Refresh Perfection Makeup Mist – Estée Lauder

Set+Refresh Perfection Makeup Mist er den perfekte følgesvend i løbet af dagen, idet den øjeblikkeligt fugter, fornyer og stimulerer huden, som efterlades med en strålende glød. Sprayer du, før du lægger makeup, fungerer den som en fugtende base. Og med ingredienserne elektrolytter og koffein er den også helt perfekt at påføre i løbet af dagen, når ansigtet skal vågne.

Find Set+Refresh Perfection Makeup Mist her.

Set+Refresh Perfection Makeup Mist – Estée Lauder

Bedste setting spray til fedtet hud: Mist & Fix Matte Shine-Control Setting Mist – Make Up Forever

Mangler du en langtidsholdbar, matterende setting mist, der er særlig god til normal til fedtet hud, så er det Mist & Fix Matte Shine-Control, du skal gå efter. Den holder nemlig på makeuppen i 24 timer. Med ingredienser som kaolinler og planteekstrakt modvirker setting sprayen glinsende og olieret hud. Og så har produktet fået en ny pumpe, der gør, at kun et enkelt spray giver en fin og skylignende mist, der fordeler sig jævnt på huden. På den måde opfrisker, matterer og holder den på makeuppen hele dagen.

Mist & Fix Matte Shine-Control Setting Mist – Make Up Forever

Læs mere om Mist & Fix Matte Shine-Control Setting Mist her.

Bedste setting spray med glød: Dewy Set Setting Spray – Anastasia Beverly Hills

Her er en setting spray, der giver en flot glans uden den mindste tendens til at se blank, fedtet og skinnende ud (det er kun flasken, der skinner). At flasken er smuk, og at produktet er vegansk og cruelty free, er også med til at gøre Dewy Set Setting Spray til en af vores favoritter. Efter en hel dag ser makeuppen stadig ud som ny, mens den lette duft af kokos og vanilje tager næsen med på en tur til tropiske breddegrader.

Find Dewy Set Setting Spray her.

 Dewy Set Setting Spray – Anastasia Beverly Hills

Læs også