Vores 10 favorit-ansigtsmasker til alle hudtyper
Skønhed

Se favorit-listen: De 10 bedste ansigtsmasker til alle hudtyper

9. august 2023
af Redaktionen
Foto: Unsplash
Har du tør hud, synlige porer eller brug for et lille løft? Der findes ansigtsmasker til de fleste formål, og her har vi samlet en oversigt over de allerbedste i 2023 – til alle hudtyper i alle prisklasser.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Vil du gerne give ansigtet lidt ekstra kærlighed, kan du med fordel anskaffe dig en ansigtsmaske, der fugter, eksfolierer, mindsker porer – eller noget helt fjerde. Der findes et hav af ansigtsmasker til forskellige formål, og det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvilken du vælger.

Samtidig er det heller ikke irrelevant for det endelige resultat, om masken egner sig til lige præcis din hudtype. Vi forstår godt, hvis det kan virke uoverskueligt at navigere i junglen af ansigtsmasker, og derfor har vi samlet alle vores favoritter lige her, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik.

Vores favoritter: De 10 bedste ansigtsmasker i 2023

Scroll ned for at finde længere anmeldelser af ansigtsmaskerne.

  • Bedste ansigtsmaske til glød

Oxygen-Glow Mask fra Filorga

  • Bedste ansigtsmaske til eksfoliering

Salicylic Acid 2 % Masque fra The Ordinary

  • Bedste fugtgivende natmaske

Moisture Surge Overnight Mask fra Clinique

  • Bedste fugtgivende ansigtsmaske

Drink Up Intensive Overnight Mask fra Origins

  • Bedste ansigtsmaske til tør hud

Melting Moisture Mask fra Dermalogica

  • Bedste ansigtsmaske til porer

Deep Pore Cleansing Mask fra Beauté Pacifique

  • Bedste anti-aging ansigtsmaske

Extra-Firming Mask fra Clarins

  • Bedste peel-off ansigtsmaske

Niacinamide Peel Off Mask fra Jorgobé

  • Bedste budget-ansigtsmaske

Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask fra The Body Shop

  • Bedste sheet maske

Hydra-Filler Mask fra Filorga

Se favorit-listen: De 10 bedste ansigtsmasker til alle hudtyper

Hvor ofte skal man bruge en ansigtsmaske?

Så ofte du vil – afhængigt af hvilken type maske, du bruger. En fugtgivende maske eller en blødgørende natmaske kan med fordel bruges hver dag, hvis du ønsker det. Men hvis du bruger en dybderensende eller eksfolierende maske, bør du være lidt mere forsigtig for ikke at irritere huden. En til to gange om ugen er en god retningslinje.

Hvor længe skal en ansigtsmaske sidde på?

Hvor længe en ansigtsmaske skal virke på huden, afhænger helt af den maske, du bruger. Vær omhyggelig med at læse instruktionerne på emballagen, inden du påfører masken. Og husk: Hvis det brænder på ansigtet, er det bedst at skylle den af. Du vil ikke risikere en reaktion på huden – og masken vil i så fald gøre mere skade end gavn.

Hvordan laver man sin egen ansigtsmaske?

Hvis du vil bruge ingredienser fra dit eget køkken, er der nogle produkter, der er ekstra gode, når det kommer til hudpleje. Æg skal for eksempel virke porereducerende, mens honning fugter og beroliger. Men husk, det er svært at opnå samme effekt som med en rigtig ansigtsmaske (som arbejder længere nede i huden), så maden er nu engang bedst til madlavning.

Hvordan ved jeg, hvilken ansigtsmaske jeg skal bruge?

Det afhænger dels af din hudtype og dels af den effekt, du ønsker. Trin et er at finde ud af din hudtype, og trin to er at lede efter en maske, der lover det resultat, du ønsker. Måske skriger huden efter en tørstslukkende maske, eller du vil gøre huden klar til fest med hjælp fra en sheet maske? Uanset behovet, er der garanteret en maske til dig.

Se listen her: De bedste ansigtsmasker til alle hudtyper

En lækker glød, beroligende effekt og god eksfoliering – her er maskerne for enhver. Hvilken passer bedst til dig?

Bedste ansigtsmaske til glød, Oxygen-Glow Mask fra Filorga

Denne ansigtsmaske forvandler din hud fra træt og kedelig til gala-glamourøs på bare ti minutter. Oxygen-Glow Mask har ikke kun en smuk emballage, men også et dejligt indhold. Den får huden til at stråle smukt, og ansigtet ser hverken blankt eller fedtet ud efter brug. I masken er der fugtgivende hyaluronsyre og eksfolierende enzymer, som forsigtigt renser huden.

Læs meget mere om Oxygen-Glow Mask fra Filorga her

Bedste ansigtsmaske til glød, Oxygen-Glow Mask fra Filorga

Du finder Oxygen-Glow Mask fra Filorga her

Bedste ansigtsmaske til eksfoliering, Salicylic Acid 2 % Masque fra The Ordinary

The Ordinary Salicylic Acid 2 % Masque er en ansigtsmaske, der er formuleret med salicylsyre, som er kendt for sine eksfolierende egenskaber. Denne maske er specielt god til at behandle urenheder og tilstoppede porer, samtidig med at den hjælper med at forbedre hudens overflade og tone.

Bedste ansigtsmaske til eksfoliering, Salicylic Acid 2% Masque fra The Ordinary

Du finder Salicylic Acid 2 % Masque fra The Ordinary her

Bedste fugtgivende natmaske, Moisture Surge Overnight Mask fra Clinique

Clinique Moisture Surge Overnight Mask er en intensivt hydrerende ansigtsmaske, som er designet til at give næring og fugt til tør og dehydreret hud. Påfør den om aftenen som det sidste trin i din hudplejerutine, og den arbejder i løbet af natten for at give en blødere og mere strålende hud om morgenen. Masken indeholder en blanding af hyaluronsyre, aloe vera og andre fugtgivende ingredienser, som dit ansigt vil elske.

Bedste fugtgivende natmaske, Moisture Surge Overnight Mask fra Clinique

Køb Moisture Surge Overnight Mask her

Bedste fugtgivende ansigtsmaske, Drink Up Intensive Overnight Mask fra Origins

Drink Up Intensive Overnight Mask er blevet en klassiker inden for ansigtsmasker. Den prisvenlige og utroligt fugtgivende maske er virkelig en tørstslukker og passer til alle hudtyper. Præcis derfor er den blandt vores klare go-to-masker, når ansigtet trænger til et ekstra skud fugt.

Du kan læse mere om Origins fugtgivende ansigtsmaske her

Bedste fugtgivende ansigtsmaske, Drink Up Intensive Overnight Mask fra Origins

Bedste ansigtsmaske til tør hud, Melting Moisture Mask fra Dermalogica

Fra emballagen kommer en tyk gel-creme, hvis konsistens minder om en rensende balm. Og præcis som en rensende balm smelter cremen til en glat olie, når den kommer i kontakt med huden. Olien føles hverken flydende eller klistret på ansigtet, men lægger sig som en fugtgivende slør over huden. Det bedste af det hele? Melting Moisture Mask er utroligt drøj og behøver ikke skylles af. Efter brug føles huden utroligt fugtet, glat og fyldig.

Bedste ansigtsmaske til tør hud, Melting Moisture Mask fra Dermalogica

Du finder Melting Moisture Mask fra Dermalogica her

Bedste ansigtsmaske til porer, Deep Pore Cleansing Mask fra Beauté Pacifique

Denne ansigtsmaske fjerner overskydende fedt og skidt, som løbende ophober sig i porerne. Huden bliver mere ensartet og jævn efter brug, og masken er derfor ideel til dig, der har normal, kombineret eller fedtet hud. Den er desuden også god for dig, der oplever kløe i huden – masken indeholder nemlig menthol, som har en smertestillende og kølende effekt.

Bedste ansigtsmaske til porer, Deep Pore Cleansing Mask fra Beauté Pacifique

Du kan købe Deep Pore Cleansing Mask fra Beauté Pacifique her

Bedste anti-aging ansigtsmaske, Extra-Firming Mask fra Clarins

En silkeblød og forfriskende maske med ultralight tekstur. Det er, hvad du får med Extra-Firming Mask, der lover forbedret fasthed, masser af fugt samt glattere og mere fyldig hud. Den er ideel at anvende om morgenen, når huden hurtigt skal vækkes, men den fungerer også perfekt inden store fester, fordi den giver ansigtet en smuk glød og gør makeuppen nemmere at lægge.

Du kan læse mere om Extra-Firming Mask fra Clarins her

Bedste anti-aging ansigtsmaske, Extra-Firming Mask fra Clarins

Du finder Extra-Firming Mask fra Clarins her

Bedste peel-off ansigtsmaske, Niacinamide Peel Off Mask fra Jorgobé

Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask er en ansigtsmaske, der er formuleret med niacinamid for at mindske urenheder og tilstoppede porer. Masken har en peel-off formel, der fjerner døde hudceller og overskydende olie, og efterlader huden blød og glat. Så bliv ikke skræmt, når du ser den sorte farve forlade tuben – masken indeholder aktive kulpartikler, der renser og gør huden lækker.

Læs mere om Niacinamide Peel Off Mask fra Jorgobé her

Bedste peel-off ansigtsmaske, Niacinamide Peel Off Mask fra Jorgobé

Du finder Niacinamide Peel Off Mask fra Jorgobé her

Bedste budget-ansigtsmaske, Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask fra The Body Shop

En dejlig klassiker, der frembringer fantastisk glød. Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask kommer i en tung og luksuriøs glaskrukke, og indeni gemmer sig en maske, hvis farve ikke er så tiltalende, men hvis indhold er chokerende godt – især med tanke på den budgetvenlige pris. Masken indeholder blandt andet kul, der renser, og sheasmør, der fugter. Masken kilder, når den påføres, men den prikkende fornemmelse lægger sig hurtigt. Efter ti minutter er huden klar og frisk, og porerne er mindre synlige.

Du kan læse mere om den budgetvenlige ansigtsmaske fra The Body Shop her

Bedste budget-ansigtsmaske, Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask fra The Body Shop

Du finder Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask fra The Body Shop her

Bedste sheet maske, Hydra-Filler Mask fra Filorga

Filorgas populære Hydra-Filler Mask er en sheet maske, der hurtigt giver huden masser af fugt, giver et dejligt bounce i ansigtet og selvfølgelig en stilfuld og klædelig glød. Det perfekte produkt at bruge, når huden skal være fejlfri inden fest – eller når du vil booste huden med fugt.

Du kan læse mere om Hydra-Filler Mask fra Filorga her

Bedste sheet maske, Hydra-Filler Mask fra Filorga

Denne artikel blev første gang udgivet på elle.se. Dette er en redigeret version.

Læs også