https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/05/18/salt-eye/salt-eye612x325.jpg
Skønhed

Salt giver poser under øjnene

30. april 2013
af SØNDAGs sundhedspanel
foto Panthermedia
Døjer du med poser under øjnene, så skal du måske begynde at skære ned på dit saltforbrug

Kigger du dig i spejlet og ærgrer dig over de tydelige poser under øjnene? Forklarer du dem med at du sikkert bare er træt og har behov for at sove endnu mere end du plejer, så kan det være, at du får svært ved at komme poserne under øjnene til livs.

Vil du booste din forbrænding - under artiklen finder du 7 fødevarer, der booster din træning

Årsagen til poserne under øjnene kan nemlig findes i din kost, forklarer SØNDAGs sundhedsekspert Anne W. Ravn, der er klinisk diætist på Aarhus Universitetshospital.

LÆS MERE: Gitte Nielsen valgte en ansigtsløftning for at komme poser og rynker til livs. Her afslører hun, hvorfor hun valgte lige netop en ansigtsløftning

Salt får vand til at hobe sig op

For meget salt i din kost kan nemlig være skyld i poserne under øjnene.

- Når du vågner op med poser omkring øjnene, kan det skyldes dit saltindtag. For meget salt kan nemlig få vand til at ophobe sig i kroppen, forklarer hun.

LÆS MERE: Salt påvirker ikke kun poserne under øjnene. Få svaret på, hvad salt gør ved dine organer.

Og grunden til, at det er netop under øjnene, at huden hæver op og ikke andre steder på kroppen handler om hudens struktur.

- Da huden er så tynd omkring øjnene, hæver området ret let op, siger Anne W. Ravn og opfordrer til at spare på saltet, så hævelserne ikke bliver værre end højst nødvendigt.

Læs også