Forskellige cremer til ansigtet
Skønhed

Sådan vælger du de rigtige produkter til din hudtype

30. august 2016
af Pernille Buhl, Foto. All Over Press og Anne-Sophie Jessen, Redigeret
af: Sebrina Hendrich
Vores hudtype er både genetisk, alders- og sæsonbestemt. Derfor er det bedst at bruge produkter, som passer til netop din huds udfordringer. Få en guide her til renseprodukter og masker til sensitiv, tør og fedtet hud.

Sensitiv hud

Med en sensitiv hud reagerer man ofte på indholdet. Huden kan blive rød, den svier og klør. Det er vigtigt at gå efter sensitiv hudprodukter specielt udviklet til sart hud.

Produkter til sensitiv hud

Ansigtscreme

Dansk produceret ansigtscreme som genskaber hudens naturlige balance og modstandskraft og medvirker til en væsentlig reduktion af hudens sensitivitet. Indholdet af aloe vera lindrer, blødgør og fugtgiver huden. Face Cream No5 Sensitive Skin, 149 kr. Juhldal. Køb den her!

Læs også: Få Ole Henriksens opskrift på bodyscrub

Natcreme

Rig og nærende natcreme, der får din hud til at se fastere, yngre og mere jævn ud. De aktive ingredienser er bl.a.hyaloronsyre, vitamin C og macadamiaolie. Anti-Age Night Cream Plus 440 kr. Muti. Køb den her!

Fedtet hud

Den fedtede hud ser skinnende ud og kan have tendens til at danne bumser. Huden er grov og med synlige porer. Selv om det er til stor irritation med fedtet hud, så er det positivt, at fedtet hud ældes langsommere end f.eks. tør hud.

Læs også: Hudens nye undertøj Eliksir

Produkter til fedtet hud

Skrubbemaske

Skrubbemasken fra Matas er beregnet til lidt yngre hud, men har man fedtet, uren hud, så er den god. Den fjerner snavs, overskydende talg og døde hudceller. Brug den på fugtet hud, og skrub i cirkelbevægelser. Skrubbemaske, 59,95 kr. Matas. Køb den her!

Ansigstmaske

Ansigtsmaske, der renser huden i dybden og fjerner urenheder. Masken er beriget med tre typer ler, der absoborer fedt, urenheder og talg samt renser. Pure Clay Purify Mask, 99,95 kr. L’Oréal Paris. Køb den her!

Tør hud

Der kan være flere grunde til tør hud. Det kan være genetisk, sæsonbetonet, eller det kan komme indefra i form af manglende væske. Problemet med tør hud bliver som regel værre med alderen, og derfor er det vigtigt med produkter, der gennemfugter huden. Husk at drikke rigeligt med vand!

Produkter til tør hud

Ansigstmaske
Brug masken som en traditionel maske oven på renset hud i et tykt og dækkende lag og lad den sidde i 10 minutter. Eller brug den som overnight-maske, dog i et noget tyndere lag. Hydra Zen serum-in-Mask, 75 ml, 495 kr. Lancôme. Køb den her!
Hybenkerneolie

Trilogys hybenkerneolie er en let absorberet ren frøolie, som forbedrer forekomsten af ar, strækmærker og rynker. Effektiv til behandling af tør og dehydreret hud, moden hud og ujævn hudtone. Flerumættede fedtsyrer (omega-3, -6, -9) og vitaminer fugter, blødgør og udglatter. Certified Organic Rosehip Oil, 159 kr. Trilogy. Køb den her!

Læs også: Bekæmp alderstegn på kun 5 minutter

Læs også