https://imgix.femina.dk/media/e11594898f874967802f3b19d1905ba4.jpg
Skønhed

Sådan lægger du make-up i Mad Men-stilen

13. september 2011
af Skønhedsblogger Rikke Hundal Larsen
Få det sexede Mad men-look. Oestrogen.dks make-up-ekspert viser dig her, hvordan du gør.

Den amerikanske serie "Mad Men" har skabt en stor interesse for det klassiske pin up look. Her får du nøgle trinene til, hvordan du kan transformere dig til en af de smukke kvinder fra Mad Men.

Hud
Mad Men kvinderne er lidt blege/lyse i huden, så brug en lys foundation - pas på den skal stadig passe til din egen hudfarve. Brug også gerne concealer under din foundation for at skabe det den fejlfrie og perfekte hud.

Øjenlåg
På øjenlåget bruges en øjenskygge, som er lidt lysere end din naturlige farve, samt en der er lidt mørkere.

Eyeliner - 39 kr.

Den lyse øjenskygge lægges over hele øjenlåget, fra vippekanten og hele vejen op til brynet. Den mørke lægges i globelinjen for at give øjet dimension.

Bryn
Tegn dine bryn tydeligt op med en øjenbrynspen eller øjenskygge på en vinklet børste. Det er vigtigt at de bliver store, tydelige og har et klart "knæk".

For at fremhæve dit brynben bruges en lys øjenskygge under brynet, hvor det knækker. På den måde highlighter du dit brynben og du skaber dermed en illusion af et klart defineret og hævet øjenbryn.

Eyeliner
Den sorte flydende eyeliner er vel hovednøglen til dette look. Tegn en sort streg langs vippekanten fra den indre øjenkrog og hele vejen til den ydre øjenkrog, hvor du forlænger eyelineren og skaber en katte-øje effekt. Eyelineren må gerne blive en anelse tykkere jo længere du bevæger dig ud fra ansigtets midte.

At lægge den perfekte flydende eyeliner kan godt være vanskeligt og kræver øvelse. Du kan altid rette til med en vatpind, evt. med makeup-fjerner på.

Vipper
Brug en masse sort mascara på de øverste vipper og lidt på de nederste.

Du kan også bruge falske vipper, enten fulde falske vipper eller små demi vipper, som kun sættes på i den ydre side af øjnene.

Kinder
På kinderne bruger du en pink/lyserød blush, som lægges på kinderne. Træk ikke din blush tilbage, men sørg for at du får skabt de runde retro kunder som i Mad Men.

Læber
Den klassiske røde læbe er et hit. Brug gerne en lipliner til at forme dine læber med og give en god bund for din læbestift. Med liplineren må du gerne lave nogle mere runde former omkring amorbuen end du naturligt har. Og slut til sidst af med en knald rød læbestift - andre røde farver kan naturligvis også bruges.

Hår
Pin up håret bærer præg af fylde og store krøller eller fald. Så hiv fat i dit krøllejern og skab fylde og fald.

Læs også: Sådan får du dine læber til at se større ud

Læs Rikke Hundal Larsen make-up-blog på www.rikkes-makeup.blogspot.com

Læs også