Hænder og blomster
Skønhed

Sådan holder du dine hænder unge

15. februar 2015
af Malene Fich Weischer
Ofte vil vores hænder være dem, som viser vores sande alder. De bliver udsat for meget, men får sjældent den pleje og opmærksomhed som f.eks vores ansigt, og når vi bliver ældre, vil det kunne ses tydeligt på netop hænderne. Men det kan du ændre på.

Vi bruger rynkecremer, foundation og solcreme i store mængder for at beskytte vores ansigt bedst muligt mod rynker og udtørring. Men hvad med hænderne? De får sjældent samme opmærksomhed, selvom de ofte er noget af det første, man bemærker ved en person.

Men måske det ville være en god ide at give netop hænderne lidt mere fokus. Ifølge websitet Prevention.com har en række engelske plastik kirurger lavet en undersøgelse i England, hvor de undersøgte meget folk egentlig lægger mærke til hændernes aldringstegn, såsom tydeligere blodårer og pigmentpletter. Forsøget var i grunden ganske simpelt - forsøgspersonerne så en række billeder af hænder og skulle så vurdere alderen på personen, som hænderne tilhørte. Og resultatet var overraskende. Hele 49% vurderede kvindehænder til at være yngre, end de var, når der var neglelak på neglene. Lakken tog simpelthen fokus væk fra alderstegnene.

Få her tre hurtige tips til, hvordan du holder dine negle pæne, velholdte - ungt udseende:

1. Hold dig til korte negle

Når du bruger en neglefil, så lad være med at file på neglens sider, for det svækker neglen, fortæller Jan Arnold fra CND nail care company. Desuden er det en god ide at holde neglene forholdsvist korte. For langt negle kan få hænderne til at virke ældre.

2. Slip af med de gule negle

Et typisk alderstegn er, at neglene begynder at blive gule. Dermatologen Mary Lupo forklarer, at selvom mange tror, det handler om at neglene ikke får luft nok, så handler det i stedet op at neglelak med mørk farve, der misfarver neglene i det lange løb. Undgå det ved altid at bruge en basecoat, inden du lægger farvet lak på, og hvis pletterne allerede er det, så gør det til an vane at smøre dem i citronsaft. Syrene i saften afbleger neglene.

>> Denne basecoat er både hurtigtørrende og styrker neglene

3. Gå efter mat metal

Der findes efterhånden mange matte metallic neglelakker, og det er dem, du skal gå efter, hvis du godt vil have, at dine hænder virker yngre.

- De reflekterer lyset bedre, hvilket hjælper med at skjule fejl og slitage på neglen, og desuden holde de bedre, fortæller Suzi Weiss-Fischmann fra neglelakmærket OPI.

>> Køb OPI neglelakker her og vælg mellem et væld af farver!

Denne artikel blev første gang publiceret på Oestrogen i februar 2014. Indeholder affiliate links.

Læs også