https://imgix.femina.dk/media/db469d8660ad43ecb278687660fc6b51.jpg
Skønhed

Sådan håndterer du bumser

6. december 2011
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
En bums må du aldrig selv pille ved, hvis du vil være god mod din hud.

En bums kommer altid på det forkerte tidspunkt, og du opdager den som regel, når du er på vej ud af døren til noget vigtigt. Hvad er lige tricket til at komme hurtigt af med urenhederne og forhindre dem i at opstå? I virkeligheden er der faktisk meget lidt, som du selv bør gøre.

- Du skal altid undgå at trykke dem selv, for det gør mere skade end gavn. Hvis du forsøger at lindre bumserne selv, så kan de sprede sig eller du kan risikere sår- eller ardannelse og pigmentforandringer, siger Diana Sommer, der er indehaver af klinikken B'licious og formand for Dansk Kosmetolog Forening.

Køb her: Mineral concealer
- 160 kr.

En professionel kan fjerne dem ved hjælp af en dybderensende maske, og ifølge Diana Sommer vil vedkommende tydeligt kunne se, om du selv har været i gang fordi din hud virker "knust" på de områder, hvor du har trykket eller huden kan finde på at skalle bagefter.

At du har tendens til acne kan i øvrigt forværres af, at du arbejder i et fugtigt miljø med fedt, olie eller andre kemikalier, at du er stresset eller i de perioder, hvor du har menstruation.

Test dig selv: Passer du godt på din hud?

Læs også: Vasker du håret rigtigt?

Læs også: Sådan skal trimme dig

Læs også