https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juni/2013-25-mave-sommerklar-p.jpg
Skønhed

Sådan gør du maven sommerklar

28. juni 2013
af Pernille Lewinsky Kofoed, Lindi Winkel, Ahn Line Woo shing Hai
foto: shutterstock
Læs med, og få masser af tips, tricks og nemme råd til, hvordan du gør maven klar til bikini, sol, sommer og varme, lange dage ved stranden.

Giv maven den rigtigt kost

Spis fiberrigt:

Kostfibre fylder godt i maven og giver en god mæthedsfølelse, så du spiser mindre og har lettere ved at holde den slanke linje. Desuden fremmer de fordøjelsen og modvirker forstoppelse og oppustet mave.

Hold igen med alkohol:

TIP!

Lav en sukkerfri sommerdrink med vodka, danskvand,limesaft og masser af is.

Vin, øl og farverige drinks er smækfyldt medkalorier. Vil du have flad mave, så begræns indtaget af alkohol. Hvis du absolut skal "synde", så gå efter de mindst sukkerholdige som f.eks. vin og drinks med lightsodavand.

Husk D-vitaminer:

Vil du af med mavefedtet, skal du spise D-vitamin. D-vitamin har nemlig betydning for, hvor godt fedtcellerne fungerer, og mangel på vitaminet betyder, at det bliver sværere at forbrænde oplagret fedt. Fede fisk, mælk, ost og æg er gode kilder til D-vitamin, men også solen, da din hud danner D-vitamin, når solen skinner på den.

Gode kilder til D-vitamin: Mælk, ost, æg, laks og sol!

Skøn mave

Sov godt:

Søvn har stor indflydelse på kroppens udskillelse af hormoner herunder dem, der regulerer appetitten. Søvn er derfor lige så vigtig som kost og motion, hvis du går efter en flad mave.

Børst maven:

For at få glattere og mere ensartet hud kan du tørbørste maven. Det stimulerer blodcirkulationen og lymfekredsløbet og sætter skub i udskillelsen af ophobede affaldsstoffer. Brug en børste med naturhår og børst i cirklende bevægelser omkring navlen i 1-2 min. indenmorgenbadet.

Motion til maven

Træn tungt:

Glem alt om lette håndvægte og træn i stedet tungt. Træning med tungere håndvægte gør maven strammere, fordi den øgede muskelmasse, som du får ved tung vægttræning, sætter forbrændingen i vejret (også i hvile) og gør indhug i fedtdepoterne på maven. Ved at træne tungere opnår du desuden en strammere og stærkere mave på den halve tid.

Ret ryggen:

Flad(ere) mave kræver ikke nødvendigvis hård træning. Hvis du har fokus på din holdning, vil maven nemlig automatisk synes slankere, alene fordi du løfter brystet og hagen, trækker skuldrene tilbage og retter ryggen.

Læs også