Kvinde med ny frisure
Skønhed

Sådan finder du en frisure, der passer til din ansigtsform

17. november 2014
af Redaktionen
Det er fristende at hoppe på tidens hotteste hårtrends, men hvilken frisure klæder egentlig din ansigtsform?

Superskarpt pagehår, ultra kort hår eller en frisure med tungt pandehår? Det kan være svært at vælge den rigtige frisure, og det kan være fristende at hoppe med på tidens hårmode og trends, når man har sat sig til rette i frisørstolen, men sandheden er, at det langt fra er alle, de populære og moderne frisurer klæder.

Hvad der klæder lige præcist dig afhænger nemlig af, hvilken ansigtsform du har. Men ved du overhovedet, hvilken ansigtsform du har? Eller har du brug for hjælp til at finde ud af det? Herunder finder du en guide, du kan bruge til at blive klogere på din egen ansigtsform, og vilke frisurer, der passer til dig.

Læs også: Se årets bedste hårmode trends her

Den rigtige frisure til din ansigtsform

Når man taler om ansigtsformer, går man typisk ud fra en håndfuld forskellige former: Det er oval, rund, aflang, trekantet, hjerteformet og firkantet (rektangulær). Du kan sikkert finde andre typer ansigtsformer beskrevet andre steder på nettet, men dette er de overordnede former, som de fleste er bekendte med.

Din ansigtsform er i høj grad afgørende for, hvilken frisure der passer til dig, og derfor kan det være en stor hjælp for dig selv, hvis du er bekendt med hvilken type ansigtsform, du har. Vi har lavet en guide, der viser hvordan du finder ud af, hvilken ansigtsform du har ved lidt måling og tjek i spejlet, den kan du læse her.

Vi kan jo af gode grunde ikke ændre vores ansigtsform fysisk, men vi kan fremhæve og understrege det smukkeste ved netop den ansigtsform og skabe mere harmoni ved hjælp af frisure, makeup og øjenbryn.

Læs også: Frisurer 2017: Her er hårmoden for det nye år

Ansigtsformer og briller

Du har formentlig hørt nogle sige, at de ikke har en ansigtsform, der kan bære briller eller solbriller, men det passer ikke! Det drejer sig bare om, at du finder et par briller, der passer til DIN ansigtsform! Vil du vide mere om dét kan du læse guiden til hvordan du udvælger briller og solbriller til din ansigtsform her.

Opfordringen til dig lyder altså: Find ud af hvilken ansigtsform, du har har, og ud fra det kan du nemmere vurdere, hvilken frisure der passer til dig - og også hvilken makeup, hvilke smykker m.m. der komplimenterer dig.

Kig med i galleriet herunder, og bliv klogere på, hvilke frisurer og klipninger der klæder netop dig og din ansigtsform.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også