https://imgix.femina.dk/media/133f434b8a4b457c908c65ad6e308344.jpg
Skønhed

Sådan får du fejlfri efterårs-hud

31. august 2011
af Cecilie Rosenvinge-Thürmer, Beautyblock.dk
foto: ThinkStock.dk
Skønhedsblogger Cecilie giver dig her en overlevelses-guide til lækker efterårshud.

Efteråret er på vej og det er tid til et grundigt tjek i både garderobe og hudplejerutiner, for lige om hjørnet en sæson fyldt med årets vigtigste fester - og dén skal du helst gå i møde med ren og fejlfri hud!

For at optimere din daglige hudpleje skal du, ligesom med garderoben, finde ud af, hvilke produkter du har behov for og hvilke du kan undvære. Med andre ord: ryd op i skabe og skuffer og gør op med dig selv hvilke produkter der gør noget godt for dig og som fortsat skal være en fast del af din hudplejerutine samt hvilke ting du ikke har behov for og aldrig bruger.

Mineral pudder fra
Tromborg - 290 kr
.

Det er måske også på tide, at udskifte ét mærke med et andet, som passer bedre til dig eller, at få foretaget en hudanalyse hos en kosmetolog. På denne måde kan du nemt og effektivt begynde at arbejde med din hud og give den hvad den har brug for.

En fast rutine
Det er vigtigt, at du indfører en vis form for rutine i din daglige hudpleje såsom afrensning og påføring af dagcreme, natcreme osv.

Om morgenen bør du rense ansigtet og slutte af med skintonic, serum, dagcreme og øjencreme alt efter hvilke behov din hud har. Dagcreme beskytter huden mod de faktorer den udsættes for om dagen, f.eks. forurening, kulde og varme. Om du har tør, fedtet eller kombineret hud kan en kosmetolog nemt og hurtigt afgøre.

Cecilie blogger om skøn
hed på Beautyblock.dk

Om aftenen bør du foretage samme rutine som om morgenen. Dog er det vigtigt, at du her påfører en natcreme, som går ind og genopretter huden når du sover.

Hvis du vil have smuk og glat hud uden at spendere en formue kan du selv nemt og hurtigt lægge en ansigtsmaske ca. 2 gange ugentligt; først en dybderensende, derefter en fugtgivende, som genopretter hudens fugtbalance. Du kan evt. også bruge en peeling maske, som fjerner døde hudceller.

Et andet godt tip er i øvrigt, at bruge solcreme hver dag, også selvom solen ikke skinner. Solens stråler ælder huden og trænger igennem selv på overskyede dage og husk, at det er nemmere at forebygge end at reparere! Brug evt. en faktor 30 på solskinsdage og faktor 10 på overskyede dage.

Udover hudpleje er hår- og kropspleje også vigtige dele af en fast skønhedsrutine. Det er derfor en god idé at:

- vaske hår max. hver 2. dag, idet for hyppig hårvask faktisk øger den naturlige produktion af fedt og dermed skaber ubalance i hovedbunden. Husk at afslutte hårvasken med en god balsam og brug et varmebeskyttende produkt når du føntørrer eller glatter håret.

- spise 2 tsk. hørfrøolie dagligt, for at fugte huden indefra. Hørfrøolie kan købes i Matas eller på apoteket.

- følge de klassiske råd: drik ca. 2 liter vand dagligt og få dine 8 timers søvn hver nat!

Læs også: Sådan får du dine læber til at se større ud

Læs også