https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/august/2013-34-rynker-p.jpg
Skønhed

Sådan bliver du smuk med rynker

19. august 2013
af Q Magasinet
foto: Miklos Szabo og stock
Anti-aging handler, navnet til trods, ikke længere om at ville se ung ud – i dag handler det om sammenhængen mellem det indre og det ydre. Hvordan gør du? Læs med her.

Rynker er cool

Rynker er faktisk moderne. Det mener sociolog og trendrådgiver Emilia van Hauen. Men kun de "rigtige" rynker. "Rynkerne er en del af det udtryk, der fortæller noget om, hvem vi er. Men det handler om måden, rynkerne er på - hvis det f.eks. er ryger-rynker, signalerer det lavstatus, mens rynker omkring øjnene og smilerynker om munden er charmerende. Der er altså forskel på rynker. Dem, der udstråler, at vi har et godt liv, vil vi gerne beholde, men rynker, der får os til at ligne noget, der ikke er ideelt - f.eks. sur eller træt - vil vi gerne af med, fordi de ikke passer til det image, som mange helst vil dyrke."

Få 10 spisevenlige tips til hvordan du slipper for rynker

Hos Akademiklinikken, en af verdens førende privatklinikker for kosmetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi, oplever de heller ikke en overvægt af forespørgsler på den helt store ansigtsløftning, der trækker ansigtstrækkene mod nakken. I stedet er det specifikke behandlingsforløb, kvinderne efterspørger:

"Tendensen er, at man fokuserer på årsagerne til problemerne i huden på en mere specifik og avanceret måde end tidligere, og så sammensætter vi skræddersyede behandlingsforløb med en kombination af behandlinger og produkter", fortæller Agneta Rautio, hudterapeut hos Akademiklinikken.

Få en guide til hvordan du forebygger og behandler poser under øjnene

Daglige rutiner der giver smykke naturlige rynker

Selv om klinikbehandlinger giver hurtige resultater, handler det primært om de daglige rutiner. Her er din tjekliste til et liv med smykke rynker!

  • Brug produkter, der passer til din hud. Få professionel hjælp hos en kosmetolog, hvis du er i tvivl om.
  • Rens huden HVER morgen og aften. Huden udskiller affaldsstoffer om natten og udsættes blandt andet for forurening i løbet af dagen.
  • Din hud har brug for fugt både morgen og aften. Vælg cremer tilpasset din hud - én til natten og én til dagen.
  • Prøv et serum under din creme - du mærker hurtigt forskel! Serum trænger dybere ned i huden end en creme og giver god næring.
  • Huden omkring øjnene er ekstra tynd og sart - den skal have sin egen creme.
  • Afhængigt af din hudtype, kan du bruge en mild ansigtsscrub én gang om ugen, så du får fjernet de døde hudceller.
  • Brug en maske med næring og fugt én gang om ugen.
  • Efter bare en uge med gode hudrutiner kan du mærke en forskel!

Læs også