https://imgix.femina.dk/media/article/efter.jpg
Skønhed

Sådan beskytter du dit barns hud i efteråret - 6 tip

6. september 2016
af Anne Romanelli
Når årstiderne skifter, oplever huden store udsving. Især om efteråret er der særlige ting, du og dit barn bør være opmærksomme på.

Efterår betyder mere varieret vejr med blæst, regn og lavere temperaturer. Og desværre kan dét også betyde eksem, tørre læber, udsatte hænder og forkølelser hos dig og dit barn.

Hudplejeproducenten Neutral giver her seks gode råd til, hvordan du bedst kan beskytte dit barns hud til efteråret:

Efterår og blussende kinder

Børns hud er sårbar og især i efterårets omskiftelige vejr. Vind og vejr kan give dit barn tør hud og i værste fald få børneeksemen til at blusse frem. Har du små børn, skal du være endnu mere påpasselig, da de er i særlig risiko for at få tørre og kløende kinder. Det bedste, du kan gøre er at forebygge med en god fed creme uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer.

Sådan undgår du et vinterhalvår med snot og hoste

Pas på skimmelsvampe

Skoven er for mange flottest om efteråret, når træerne står i flammende farver. Men kogler, grene og andet efterårspynt kan indeholde skimmelsvampesporer og kan give symptomer i luftvejene, når I tager det med hjem. Husk derfor altid at skylle og tørre grene og kogler grundigt af. De skal helst være helt tørre, inden du tager dem indenfor.

Sådan undgår du skadelig kemi i børnetøj

Beskyt hænderne

Udendørs leg i efterårsvejret er sjovt for dit barn, men husk, at dit barns hænder er udsatte i efterårsvejret, hvis de ikke har handsker på. Sørg for at give dit barn en fed håndcreme på, så de bedst muligt undgår tør hud og rifter.

Her kan du købe vådservietter uden parfume, parabener og farvestoffer >>

Håndvask mod baktusser

Efterår betyder regn og kolde temperaturer og dermed også en hel del mere sygdom, både i skolen og børnehaven. Lær dit barn at vaske hænder, både efter toiletbesøg og når de har pudset næse. På den måde undgår de at sprede ”baktusser” til kammeraterne. Husk at bruge mild sæbe uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer.

Sådan undgår du legetøj fyldt med kemi

Undgå tørre læber

Børns læber kan have svært ved at vænne sig til efterårets vejr og bliver ofte tørre. Giv dit barns læber en god fed creme eller en læbepomade uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Et lille tip kan være at påføre cremen om aftenen, så det virker natten over, og dit barn undgår at slikke den af.

Nye møbler er fyldt med skadelige kemikalier

Halloween-sminke

For mange børn betyder Halloween stor udklædning, blodige ar og en masse sminke i ansigtet. Men vær varsom med sminken, for den kan nemlig indeholde stoffer, der kan give allergi. Vælg produkter uden parfume eller unødvendige tilsætningsstoffer, og hvor du kan læse, hvad der er i. En tommelfingerregel er, at det altid er bedst at vælge fast farve frem for flydende, da den flydende farve indeholder konserveringsmidler. Undgå desuden at lade sminken sidde for længe, og brug gerne en god fed creme under sminken, så der ikke er direkte kontakt mellem sminke og hud. Hvis dit barns hud er sart eller har eksem, er det en god idé at være særlig opmærksom og sparsom med sminken eller måske helt undlade det.

Farlig fastelavnssminke: 18 produkter frarådes

8 babyråd der bare er myter:

Læs også