pige i vintervejr
Skønhed

Sådan beskytter du bedst dit barns hud i det kolde vejr

21. januar 2019
af Anne Romanelli
Foto: Panthermedia
Vinteren står for døren, og med den følger minusgrader og snevejr, som kan være hård kost for sart barnehud. Her får du gode råd til, hvordan du bedst passer dit barns hud i de kolde måneder - og dermed minimerer risikoen for tør, sprukken og kløende hud.

Binden bider godt i kinderne i øjeblikket, og den kolde tid er også hård ved huden.

Lene Hornshøj er produktspecialist hos Neutral, som har samarbejdet med Astma-Allergi Danmark i over 25 år. Hun giver her fem gode råd til, hvordan du hjælper dit barn gennem vinteren uden gener.

1) Undgå kradsende og elektrisk tøj

Vidste du, at elektrisk og kradsende tøj kan undgås ved at vaske det rigtigt? I vinterens lave luftfugtighed kan du bruge et godt skyllemiddel uden parfume og farvestoffer til at fjerne statisk elektricitet i tøjet og samtidig blødgøre det, så det ikke generer sart barnehud.

2) Ingen ru og røde kinder

Når frosten har sat sig, bider den ekstra hårdt i små børnekinder, der hurtigt bliver tørre, ru og røde. Det er derfor altid godt at holde øje med, om den friske, røde farve i børnekinderne blot er et resultat af udendørs leg eller noget mere ubehageligt. Husk ofte at smøre dit barns kinder med en god, fed creme uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer og gør det gerne forebyggende, så du ikke får et ulykkeligt barn ind fra leg.

LÆS OGSÅ: Det kan godt blive for koldt for baby at sove udenfor

3) Beskyt hænderne

Leg med sne kan være rigtig hårdt for små børnehænder, der kan blive meget tørre og irriterede. Husk derfor altid at give dit barn vanter eller handsker på, når det er udenfor, og især når sneen indbyder til ekstra leg. Dermed er hænderne beskyttede mod kulden, og fugten fordamper ikke lige så let. Vælg en god, fed creme uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer.

4) Gå i seng uden husstøvmider

Har dit barn allergi over for husstøvmider, er det vigtigt med et tørt indeklima. Derfor er det vigtigt at holde børneværelset tørt og lunt med en lav luftfugtighed ved at lufte ud regelmæssigt og holde temperaturen på minimum 20 grader i dagtimerne. Dyner, puder og rullemadrasser skal vaskes flere gange om året, mens sengetøj har godt af en tur hver anden uge. Vasketemperatur skal være minimum 60 grader, hvor miderne bliver slået ihjel.

5) Undgå sprukne læber

Når dit barn er udenfor om vinteren, er det meste af kroppen dækket til, mens læberne altid er ude i kulden. Det kan resultere i tørre, sprukne læber og et meget ulykkeligt barn. Smør dem med en god læbepomade eller en fed creme uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Hvis du smører dit barns læber om aftenen, kan cremen eller læbepomaden virke natten over, og der er mindre risiko for, at det bliver slikket af.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du et vinterhalvår med snot og hoste

8 udbredte babyråd der bare er myter:

Læs også