https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/august/stumpe-prim.jpg
Skønhed

Sådan bærer du stumpebukser med stil!

29. august 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Stumpebukser er det helt store hit til efteråret – men de er også virkelig svære at style ordentligt. Men hjælpen er nær! Stylist Tini Owild guider dig til, hvordan du bliver cool i stedet for kikset i de korte bukser!

Stumpebukser fås i to udgaver: Dem, der stopper lige over anklen og dem, der slutter midt på skinnebenet. Og det er altså ikke alle, som de snit klæder lige godt, fortæller stylist Tini Owild. Hun er en af Danmarks mest kendte stylister og desuden uddannet mastercoach med mange års erfaring i personlig styling og rådgivning til erhvervsledere, folketingsmedlemmer, skuespillere, sangere og private.


Læs mere om Tini Owild på www.stylewise.dk

Men her er det dig, hun coacher! Hun har nemlig lavet en mini-guide til, hvordan du bærer dine stumpebukser med stil - og hvornår du bare skal lade dem ligge i butikken.

Kan alle bruge stumpebukser?
Ja - og nej. Har du kraftige ankler og lægge, og vil du for alt i verden IKKE fremhæve det, så drop stumpebuksen. Du kan godt leve uden. Og du kan godt gå igennem den nye sæson uden. Der findes masser af andre tendenser, du kan gribe, som vil klæde dig superflot. Men en buks, der stopper på skinnebenet eller lige over anklen vil netop fremhæve dine ankler og lægge.

VIL DU VÆRE ENDNU MERE LÆKKER?


Klik her og få Tini Owilds gratis e-bog om kropsformer, link til stilkernetest og stilvideo hvor Tini inviterer dig med hjem i hendes egen private garderobe.

Få den gratis E-bog fra Tini Owild her!

Bukserne gør dig kortere!
Har du korte ben, og vil du ikke se endnu mere kortbenet ud, så vær opmærksom på, at stumpebukser netop får dine ben til at se kortere ud.
Det findes der heldigvis råd for, hvis du bare VIL have looket: Sørg for, at farveholdningen i buksen går igen i din overdel. På den måde skaber du en vertikal linje, der får dig til at virke højere i modsætning til hvis du havde valgt to forskellige farver, som optisk "skærer" dig over.

Hvilke sko går til stumpebuksen?
Du kan bruge både flade ballerinaer, converse eller loafers. For et mere chikt look kan du bruge en høj sko, både stiletter, kilehæl eller sko med kraftig hæl er gode.

Og hvad med støvler - er det go eller no go?
Du KAN godt bruge støvler til stumpebukser, men pas på. Der er en hårfin grænse mellem chik og kikset.
Bruger du en støvle, så søg for at støvlen går op under buksekanten og binder støvler og bukser sammen, sådan at der ikke er et 2-3 cm bart stykke, der får det til at se ud som bukserne er for korte og det ikke helt er meningen! Det look er kun supercool på topmodeller!

Læs også