https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/august/hair-prim.jpg
Skønhed

Sådan skal dit efterårs-hår se ud

23. august 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Også indenfor hårmoden kan man mærke krisen. Efterårets trends taler for det velplejede, naturlige og lidt afdæmpede. Og så ikke helt alligevel…

Som vi kunne skrive for ikke så længe siden, så afspejler den allestedsnærværende krise sig også i moden: Tøjet bliver mere afdæmpet, der kommer et større fokus på kvalitet og holdbarhed fremfor overforbrug og bling bling. Men samtidig er der en megatrend, der vidner om en større lyst til selv-iscenesættelse, og begge de tendenser afspejler sig i efterårets hårmode.

LÆS OGSÅ: Skal vi hylde det naturlige?

Vis, hvem du er
"Hår og mode hænger meget sammen, og i dag er vi meget fokuserede på at iscenesætte os selv", fortæller Iben Hadberg, indehaver af frisør HadbergS til Oestrogen.dk, og fortsætter:
"Vi vil ikke ligne alle de andre, men ønsker at skille os ud fra mængden - på den helt rigtige måde. Og vi vil med vores udseende signalere, at vi tilhører en bestemt gruppe af samfundet, feks. øko freaks, rock bitch, hende der har styr på det hele osv...."

Alsidighed er nøgleordet
"Derfor er hårmoden lige nu meget alsidig, ment sådan at du skal kunne style dit hår, så det passer til hende, du er i dag. Håret skal både kunne passe til den type, du er, når du går på arbejde, når du holder fri og når du skal ud med veninderne. Du kan bruge en formue på tøj og smykker til at iscenesætte dig selv med, men hvis ikke din frisure passer til, så spiller det bare ikke! ", slår Iben Hadberg fast.

Velplejet kvalitet
En anden gennemgående trend i efteråret er det lidt underspillede.
"Der er fokus på det blanke, velplejede look. Håret skal klippes i form og have lidt mere frisure - det pjuskede, afblegede surferhår vinker vi derimod helt farvel til. Desuden skal håret virke velklippet og gerne have skarpe kanter. For mange etager vil ødelægge det velplejede look, så dem skal man prøve at holde sig lidt fra."

Afdæmpede farver
Kort hår er også et meget stort hit her til efteråret og igen skal det klippes i en frisure, som kan styles alt efter, hvilken type, du ønsker at være den pågældende dag: Rå, feminin, sej, romantisk… For både kort og langt hår gælder det i øvrigt, at farverne skal være lidt nedtonede:
"Farven i håret skal selvfølgelig passe til dig, men generelt er farverne meget mørke: Brun, kobber, rød og violet. Og man skal ikke blande for mange farver sammen. Det er klipningen, der er i fokus og farven bruges til at understrege din klipning med."

Ro på håret
"Sådan lidt opsummerende kan man sige, at det bestemt ikke bliver et efterår, hvor hele farvepaletten er i sving. Der er ro på håret med mørke nuancer, der blander sig ind i hinanden, samt fokus på den gode klipning; dog gerne med en lille detalje som giver en aha oplevelse", slutter Iben Hadberg af

Læs mere om Frisør HadbergS her

Læs også "Skal vi hylde det naturlige"

Og tjek da endelig alle de lækre hårprodukter i Oestrogenshoppen!

Læs også