øjenbryn
Skønhed

Så lang tid tager det for dine øjenbryn at gro ud

9. september 2021
af Silje Ulveseth, oversat og versioneret af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Shutterstock Udgivet første gang d. 27 februar 2017
Du været lidt for flittig med pincetten, og dine øjenbryn ligner nu noget, der hører hjemme i 90’erne. De skulle bare liiiige have lidt form, men det ene hår tog det andet. Hvad nu? Hvor længe går der, inden brynene gror ud – og kan du selv gøre noget for at hjælpe dem på vej?

De fleste af os har prøvet at overplukke vores bryn en enkelt gang eller to. I 90’erne gjorde det måske ikke så meget, men nu hvor de mere naturlige øjenbryn gør et comeback, er det altså rart at vide, hvordan man yder førstehjælp til et skamplukket bryn – og hvor længe man skal forvente, at brynblyanten er ens nye bedste ven.

Det varierer meget fra person til person, hvor længe der kan gå, inden brynet er vokset ud igen, fortæller brynstylist Fred Hamelten.

Så lang tid tager det for dine øjenbryn at gro ud

"Det kan tage fra alt mellem et par måneder og helt op til ni, og i den periode må du ikke plukke et eneste hår ud! Folk tror ofte ikke, at de plukker for meget, fordi de kun tager et par hår her og der, men hvis man gør det hver eneste dag, så vil man komme til at plukke meget af det, som kommer ud igen."

Hav tålmodighed med dine øjenbryn

Et par hår om dagen er 60 hår på én måned, og det er altså en mængde hår, som kan have stor betydning for, hvordan ens øjenbryn ser ud.

Og faktisk kan overplukning gennem længere tid også ødelægge hårvæksten, så brynene kan have svært ved at vokse ud igen. Men hos mange hjælper det heldigvis at have tålmodighed.

"Lad være med at gå i panik over, at det måske ser ud som om, at der er lidt hår, der vokser uden for ”formen”, mens øjenbrynene vokser ud igen," siger eksperten.

For ofte opstår vores øjenbrynfejl ved, at vi plukker en masse hår ud rundt om det, vi tror, der er brynets form – men det tager overhånd, og i vi kommer i stedet til at plukke for meget af.

Frem øjenbrynenes hårvækst

Der findes desværre ikke noget quickfix til ødelagte bryn, og mellemfasen er bare én, man skal igennem. Vi kan trøste os med, at øjenbrynshår heldigvis gror noget hurtigere end hår på hovedet.

Øjenbrynsmakeup kan være en god hjælp til at få brynene til at syne mere ensartede og fyldige, mens de gror ud, men man skal bruge makeuppen med omtanke.

"Man skal for eksempel passe på med at bruge hårde øjenbrynsblyanter, hvis man har svag hårvækst eller svage hår, for det kan faktisk bidrage til, at man mister flere hår. Hvis man må presse hårdt mod hårene/huden for at bruge produktet, er det ikke ideelt. Overvej at bruge en bryn-øjenskygge, som er mere skånsom, i stedet."

Der findes også en del husmoderråd til at fremme brynenes hårvækst. Blandt andet skulle det være godt at smøre mandelolie eller lakseolie (som mange giver deres hunde!) på øjenbrynene for at stimulere hårvæksten.

Hvidløg skulle efter sigende også have en gavnlig effekt: Hvis man deler et fed og gnider det forsigtigt mod brynene, skulle man irritere rødderne og få hårene til at vokse hurtigere ud.

NB! Vi har dog ikke selv afprøvet nogle af rådene og vil anbefale, at i hvert fald hvidlågsrådet bruges en dag, hvor man ikke efterfølgende skal være sammen med mange mennesker ;0)

Læs også