Hud uden bumser, tak!
Skønhed

Ren hud og ingen bumser: Har du prøvet disse tre ting?

25. januar 2017
af Christina Forsberg
Til smuk hud hører absolut ikke bumser – det er de fleste vist enige i! Men heldigvis er der tre helt naturlige ingredienser, der hurtigt fjerner dem. Se her, hvilke.

Desværre er det at være voksen ikke ensbetydende med, at bumser og urenheder i ansigtet er en saga blot. Alle kan nemlig få bumser, og de har det desværre med at dukke frem på de mest ubelejlige tidspunkter. Faktisk er der intet tidspunkt, hvor en urenhed i ansigtet er velkommen…

Lad os først lige se på, hvad de egentlig er, de små sataner. Og hvorfor de opstår – selvom det kan lyde lidt kringlet.

Læs også: Din hud: Lav dine egne hudplejeprodukter

Det sker i din hud

Når vi kommer i puberteten øger kroppen det mandlige kønshormon androgen. Androgen stimulerer talgkirtlerne i huden til en ekstra produktion af hudfedt, som får svært ved at komme ud pga. forsnævrede udførselsgange – der bliver jo produceret mere end normalt. Bumserne kommer, når bakterien Propionebacterium acens opstår omkring det hudfedt, der ikke kan komme ud – idet bakterien lever af hudfedtet. Ved nedbrydningen af hudfedtet bliver der dannet en del affaldsstoffer, og de irriterer talgkirtlerne, og så kan der opstå betændelse – hvilket vi oplever som små røde knopper, der kan være ømme. De aftager efter dage - nogle gange uger.

Læs også: Uren hud: Derfor får voksne kvinder uren hud

Myterne om bumser

Mange tror, at de kan skyde skylden for bumserne på deres indtag af chips og chokolade eller på, at de glemmer at rense ansigtet i ny og næ. Sådan hænger det dog ikke sammen. For selvom det selvfølgelig har en betydning for vores huds tilstand, hvad vi spiser – og hvordan vi plejer den, så opstår bumser af andre grunde. Disse faktorer spiller ind:

  • Menstruation
  • Nogle medikamenter og kemikalier
  • Stress
  • Beskidte hænder i ansigtet
  • Arbejde i fugtigt miljø med fedt, olie, kemikalier
  • At man kradser sine bumser ud

Læs også: Hvor meget ved du om acne?

3 virksomme ingredienser

Du kan få flere produkter, der skulle virke mod bumser, men har du lyst til at gå den helt naturlige vej, er der i følge Collective Evolution tre ting, du skal prøve – de har afprøvet dem alle tre med succes:

Læs også