https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/makeup-og-hudpleje/2013/01/1302-pleje-til-vinterhuden/1302-vinterhud-art.jpg
Skønhed

Plej din vinterhud

10. januar 2013
af Marlene Kronborg
Tørhed, irriterende kløe, små blodsprængninger og varm rødme i ansigtet. Vinteren kan være rigtig hård mod vores hud, men heldigvis er der hjælp at hente i ekstra nærende cremer specielt udviklet til ekstreme miljøforhold

Den store kontrast mellem frostgrader udenfor og kunstig indendørs varme, som vi udsættes for flere gange om dagen, er rigtig hårdt for huden. Den bliver mere sensitiv og modtagelig for ydre omstændigheder. Og dem af os, hvis blodkar ligger tættere på hudoverfladen, oplever irriteret rødme eller små blodsprængninger. Derfor er det en rigtig god idé at skifte den daglige ansigtscreme ud med én, der er mere fed.

Se makeupbommerten der gør dig 5 år ældre

En creme består blandt andet af en vandfase, en fedtfase og en emulgator, der binder faserne sammen. Fordelingen varierer fra creme til creme, men her hen over vinteren kan du med fordel vælge én med højere fedtfase, da det giver huden en tynd fedtfilm og forhindrer fugten i at fordampe, så huden forbliver blød og beskyttet. Er vandfasen høj, er der større risiko for afkøling af huden, og små blodsprængninger og irritation kan opstå.

Din hud vil også have rigtig godt af at blive exfolieret cirka en gang om ugen. Det hjælper den til at bevare fugtbalancen, når uønskede urenheder fjernes fra porerne, så de plejende ingredienser får lettere ved finde vej til de udsatte områder.

Ved at udskifte et enkelt produkt eller måske to i din daglige hudplejerutine, kan du holde frosten fra huden.

4 ting du skal undgå, hvis du ikke vil se gammel ud før tid

Læs også