https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/december/sortkjole-prim.jpg
Skønhed

Pift den sorte kjole op til festen!

30. december 2012
af Malene Fich Weischer / Mia Qvist Scheelsbeck, Femina.dk
Du behøver ikke at købe nyt for at se smækker ud til nytårsaften. Få her tre gode råd til, hvordan du kan style den gode, gamle sorte kjole, så den bliver helt festklar og opdateret!

Hiver du igen din sorte yndlingskjole frem nytårsaften, eller investerer du i en ny sort klassiker til skabet, er der god grund til at overveje, hvad du sætter til den.
For selvom en sort kjole kan bestå af både blonder, læder, draperinger og andre lækre detaljer, kan du give kjolen et helt nyt udtryk med det tilbehør, du sætter til.

Det handler om kropsform
Majbritt Olsen, der er stylist hos FEMINA, forklarer, at det først og fremmest handler om at vælge en kjole, der passer til din kropsform.
"Det handler jo om at vælge en kjole, man føler sig tilpas i. Og så skal du tænke på din kropsform. Har du store overarme, skal du ikke vælge en kjole uden ærmer, og er du meget rund, skal du tænke grundigt over, om du f.eks. skal gå efter et empiresnit eller en A-form", forklarer Majbritt Olsen.

Hun giver her tre bud på, hvordan du kan style den sorte kjole:

Det klassiske look
Gå efter elegante smykker, der har et enkelt udtryk til din sorte kjole i f.eks. guld eller sølv. Stiletterne skal være sorte, og clutchen skal være matsort eller med lidt glimmer.
"Selvom det hele er sort, vil det ikke være kedeligt. Det vil se rigtig elegant ud og give et meget lækkert og klassisk udtryk", siger Majbritt Olsen.

Det festlige look
Her kan du give den lidt mere gas ved at vælge større smykker. De må stadig gerne være i guld eller sølv og elegante lidt a la Audrey Hepburn, men de skal være større og have mere statement. Vælg en sort stilet, gerne med nogle detaljer, så skoene også tiltrækker opmærksomhed.
"Vælg f.eks. en glimmerclutch til", siger Majbritt Olsen.

Over-the-top-looket
Hvis du vil gå all in på dit nytårsoutfit, handler det om at være modig. Find de store smykker frem med masser af statement i og vælg gerne både halskæde, øreringe, armbånd mv., selvom smykkerne fylder.
"Tag en støvlet på og vælg evt. en farve, som også matcher din clutch. Du kan gøre looket mere råt med et bælte til", lyder rådet fra stylisten.

VIDEO: Få flere stylingtips fra stylist Liv Barfoed her

LÆS OGSÅ: Find den perfekte kjole

Få personlige råd til DIN styling fra stylist Charlotte Wisøfeldt. Se mere her

Læs også