pedicure
Skønhed

Pedicure: Sådan får du flotte fødder

29. februar 2012
af Lotte Horup
Pedicure: Dine fødder har brug for pleje, ligesom resten af din krop. Vi giver dig 6 gode tips til, hvordan du kommer af med hård hud, og får skønne velplejede fødder

PEDICURE - 6 TIPS TIL FLOTTE FØDDER

1. Fodbad
Det første og vigtigste er fodbadet. Fyld balje med varmt vand og hæld fodsalt i. Blødgør dine fødder i mindst 15 minutter.

2. Skrub
Tag fodbørsten og skrub og massér dine fødder. Dette er hemmeligheden, der forvandler dine tørre, kedelige fødder til at stråle af velvære.

3. Fjern tør hud
Rens dine fødder i fodbadet. Tør dem i et håndklæde, så de stadig er lidt fugtige.

4. Arbejde med pimpstenen
Tag pimpstenen og fodfilen og arbejd med problemområderne. Problemområder er de områder, hvor der opbygges hård hud- som regel på hælene og på fodballerne. Fil evt. neglene oven på selve neglepladen for at få dem lyse, jævne og lidt tyndere

LÆS OGSÅ: Efter en god gang pedicure skal fødderene holde sunde - ser her, hvordan du før sunde fødder

5. Fugt
Fugt og creme er alfa og omega for at få flotte fusser. Der findes rigtig mange gode produkter til tørre fødder - så det er bare med at smøre dem godt ind.

6. Klæd dine fødder på
Klip og fil dine negle samt læg 2-3 lag neglelak på - Voila! Du har nu smukke fødder!

Vedligeholdelse
Giv dig selv en pedicure en gang om måneden. På den måde behøver du ikke gå alle 6 trin igennem hver gang, da dine fødder ikke vil være så tørre.

3 gode tips til fodpleje:
- Dryp en halv citron i vandet - det giver fine lyse negle
- Undgå at bruge strømper i syntetiske materialer - brug i stedet naturmaterialer, der opsuger fugt
- Skift fodtøj i løbet af dagen - og husk at der er forskel på hverdag og fest.

Hvis dine fødder trænger til ekstra pleje, så følg denne metode anbefalet af Clarins. Den øger blodcirkulationen og sørger for, at ben og fødder føles lettere.

1. Ta' et afslappende fodbad i fem minutter. Massér blidt anklerne, og bevæg dig op ad læggene.

2. Blid exfoliering i fem minutter. Massér fødderne, fra tæerne til hælene.

3. Påfør creme i 10 minutter. Brug ekstra tid på at massere cremen ind i huden. Brug fejende, lette, cirkulære bevægelser, skiftevis med at du presser. Lad tommelfingrene stimulere særlige områder og nervespidserne på fødderne - tæer, ankler, hæle, fodsåler og også oversiden af fødderne. Husk også svangen - det vil stimulere mikrocirkulationen, og det er noget, hele kroppen vil nyde godt af. Det hele afsluttes med, at du tegner et hjerte under fodsålen og blidt presser pegefingerens kno ind i centrum. Det får fødderne til at slappe af og øger mikrocirkulationen i hele kroppen. Hvis du skal være rigtig god, så rund af med at trykke blidt i cirkelbevægelser med tommelfingeren på hver eneste tå.

Læs også