Din hud har det hårdt i vinterkulden
Skønhed

Pas på din hud i vinterkulden

16. januar 2017
af Christina Forsberg
Din hud har ikke godt af bidende vind, frostgrader og temperaturskift - så derfor skal du lige nu passe ekstra godt på den. Læs her, hvordan.

Man kan hurtigt mærke det. Huden strammer og føles irriteret, læberne er knastørre, håret elektrisk – kort sagt: Vinteren har sat sine skønhedsspor. Men med den rigtige pleje, kan du undgå de værste gener fra kulden og vinden - og den tørre luft inden døre, der dræner din hud og dit hår for fugt.

Læs også: Tør hud: Få fem hurtige tips til at undgå tør hud

Sådan passer du på din hud:

1) Rens din hud

Sørg for, at rense din hud hver aften – og evt. morgen – med et mildt renseprodukt, og brug gerne lunkent vand, da det varme udtørrer huden mere. Dette gælder også på kroppen.

2) Husk fugtcreme

Brug et serum under din dagcreme – gerne en olieholdig en af slagsen. Husk altid at bruge en god dagcreme, helst en fugtcreme, da din hud tørster efter fugt. Dog må den ikke indeholde for meget vand, da det kan lave små blodkarsprængninger i hårdt frostvejr. En god og nærende natcreme er også et must i den kolde tid.

Læs også: Passer du på din hud?

3) Smør kroppen ind

Glem ikke kroppen om vinteren, selvom den er dækket af tøj. Vask dig i lunkent vand (hvis du kan holde det ud), og dup f.eks. en god kropsolie på den stadig fugtige hud eller brug en god bodylotion.

4) De udsatte hænder

Brug altid vanter, når du er udendørs, og smør dem i en fed håndcreme både morgen og aften, og hver gang du har vasket hænder. Dup evt. ekstra fed creme på fingerspidserne for at undgå de generende revner i huden.

5) De endnu mere udsatte læber

Læberne er svære at dække til, så de er særligt udsatte i det kolde og udtørrende vejr. Brug derfor en god, fugtgivende læbepomade, og sørg for ikke at slikke dig om læberne konstant. Et godt tip er, at når du alligevel smører din gode cremer i ansigtet, så glem ikke at ramme læberne, de kan nemlig også få glæde af de virksomme ingredienser.

Læs også: Q tester dagcremer (og den bedste er genial til vintertør hud!)

6) Dit hjem

Sørg for, ikke at have det alt for varmt derhjemme, da din hud ellers kan få et ”temperaturchok”, når du kommer ud i kulden. Få også luftet godt ud med jævne mellemrum, så der bliver skabt en god fugtbalance.

Læs også: Hudproblemer: Vitaminer kan fixe huden indefra

Et indtag af de gode fedtstoffer, bl.a. omega 3 vil være gavnligt for din hud. Spis fisk, eller få det i form af fiskeolietabletter

Læs også