Her får du 8 ideer til dine negle.
Negle

Negle: Er du mest til akrylnegle, gelénegle eller naturlige negle? Her får du 8 negle-ideer

5. marts 2021
af Michelle Løvstrup Thejls, Redaktionen
Udgivet første gang 25. februar 2019. Foto: Shutterstock
Akrylnegle eller gelénegle? Lange eller korte negle? Runde eller firkantede? Det kan være en hel videnskab at få lavet negle. Derfor giver vi dig her et overblik over de forskellige negle-ideer.

Hvem elsker ikke velplejede negle?

Det er blevet mere og mere populært at få lavet negle, og at dømme ud fra Instagram, er der efterhånden uendelige muligheder for, hvordan man kan designe sine negle både i forhold til farve, form og materiale.

Uanset om du er til masser af fest og farve på fingerspidserne eller mere til det afdæmpede og naturlige neglelook, får du her en indføring i de forskellige muligheder og inspiartion til forskellige negleideer.

Negle for enhver smag: Få lavet negle af en professionel

Det er skønt at have flotte og velplejede negle året rundt, men vi har nok alle prøvet at have flossede negle, der knækker i tide og utide.

Heldigvis er der hjælp at hente i neglekunstens verden.

Mulighederne for at få lavet negle hos en professionel er efterhånden mange. Du kan både få lavet akrylnegle, gelenegle og gellac.

På den måde kan du få lange og stærke negle på kort tid, der holder i en noget længere periode end almindelig neglelak.

At få lavet negle hos en professionel er derfor et hit, hvis du gerne vil have flotte negle året rundt. Men for at du kan vide, hvilke negle der passer bedst til dig, skal du selvfølgelig kende de forskellige muligheder.

Hvad er akrylnegle?

Akryllakken, der bruges til at lave akrylnegle, består af et pulver, der blandes med væske, inden det smøres på neglen i den ønskede form.

Akrylnegle holder omkring seks-otte uger, hvis du får dem fyldt op efter to-tre uger. Det kommer an på, hvor hurtigt dine negle vokser. Får du et touch up af dine akrylnegle, bliver de ikke blot pænere, de holder også længere.

Med akryl kan du næsten lave alle former for negle. Akryllakken begynder at tørre så snart, den er lagt på, men det tager omkring et døgn, før lakken er helt hærdet, og i den periode er det vigtigt, du er påpasselig.

Hvad er gelénegle?

Gelénegle består som navnet antyder af en gelé, der lægges oven på din egen negl. Det ekstra lag forstærker din negl, så den er mere modstandsdygtig over for slid, slag og knæk.

Den største forskel på akylnegle og gelénegle er materialet, som lægges på neglen.

Hvor akryl tørrer af sig selv, tørrer gelénegle først, når de kommer under UV- eller led-lys. Derfor er det nemmere for negleteknikeren at lave mønstre i geleen, da der er mere tid at løbe på.

Desuden kan gelénegle laves i præcis den længde, du ønsker, og derfor er denne mulighed både god til dig, der ønsker korte negle og dig, der er ude efter lange klør.

Hvad er shellac?

Shellac kaldes også gelpolish og er muligvis en af de bedste løsninger, hvis du vil have flotte negle uden at ruinere din pengepung.

Shellac er en gelé-neglelak, der lægges oven på dine egne negle, og som skal hærde i UV-lys.

På den måde forstærkes dine egne negle med et ekstra lag, som giver en flot finish og gør, at neglene føles stærkere end ved brug af almindelig neglelak.

Shellac kun kan bruges til farve og styrke, men ikke til at forlænge neglen som gelé og akryl.

Otte negle-ideer

Her fortæller kendismanicuristen Fleur Rose om de forskellige typer negle, der hitter i øjeblikket.

De mest populære negle er "rounded square", fordi formen er praktisk og let at arbejde med, fortæller hun.

Men har du mod på en flirt med et sæt vildere negle, er mulighederne mange. Bare se her:

Klassiske runde negle

Denne negleform passer godt til korte negle, fortæller Fleur Rose. Den runde negleform er, udover at se meget naturlig ud, også den, der er bedst for dine negles sundhed, da de knækker sjældnere.

Rounded square-negle

Den firkantede negl med runde kanter er ifølge Fleur Rose en af de mest populære negleforme, både fordi den er forholdsvis naturlig, men også fordi den matcher manges form på neglebåndene.

Ballerina-negle

Er du ikke bange for at eksperimentere lidt? Så er ballerina-formen måske lige den, du leder efter, og du kan eventuelt teste den af med falske negle, før du lader dine egne gro til denne form.

OBS: Det kræver lidt snilde for en lang-negls-novice at begå sig med disse klør.

Ovale negle

Den ovale negl skaber en optisk illusion om lange fingre, fortæller Fleur Rose.

Denne negleform kan med sin afdæmpede form både give et naturligt look eller et vildere udtryk, alt efter hvordan den pyntes med neglelak, glimmer og sten.

Squoval-negle

Ganske som navnet antyder, er denne negleform en blanding mellem den ovale og firkantede. Squovalformede negle er længere end rounded square-negle.

Squoval-negle beholder længden fra de ovale negle, men i stedet for en blid runding, slutter neglene med et "clean cut". Squoval-neglene er ballerinaneglenes lidt kortere og mere firkantede søster.

Mandelformede negle

Denne negleform kan til forveksling ligne den ovale meget, men forskellen er, at de mandelformede negle er en smule mere spidse i enden.

Stiletto-negle

Stilettoneglene går - ganske ligesom skoene - ud i en tynd spids.

Skal du rocke stiletto-neglene, anbefales det, at du får dem lavet som kunstige negle, da de kan være svære at gro til den længde.

Og så er negleformen ikke specielt praktisk (hvordan skriver man lige på et tastatur?). Til gengæld er der garanti for at skille sig ud!

Lipstick-negle

Denne negleform er også i den vilde ende, og den er perfekt, hvis du ønsker et neglelook med kant. Lipstick-neglen har fået sit navn, fordi den tager form som en læbestift.

Læs også