https://imgix.femina.dk/media/article/mette-marie-header-2.jpg
Annonce
Skønhed

Mette Marie Lei Lange: ”Jeg er nødt til at omfavne det grå hår på et tidspunkt”

22. november 2019
af Aller Creative Studio, annonce for Aussie
For influencer Mette Marie Lei Lange sidder der en stor portion selvbillede i håret, og hun har gået op i at pleje sit hår hele sit liv. Det er derfor, hun har svært ved at droppe hårfarven og lade lokkerne blive grå. Men hun ved, at hun bør gøre det snart, for hun vil gerne være et forbillede for sin datter.

De første grå hår

Mette Marie Lei Lange har altid gået op i at have blødt og glansfuldt hår. Hun har har været flittig bruger af fugtgivende hårprodukter, siden hun var teenager og er stolt af sine lokker. Men hun blev godt nok overrasket, da hun sad i frisørstolen som 21-årig, og frisøren bemærkede, at de første grå hår var begyndt at titte frem i manken. Beskeden faldt ikke i god jord:

- Frisøren sagde til mig: ”Det skal du ikke være ked af. Jeg var gråhåret, da jeg var 40.” Det trøstede mig på ingen måde. Jeg var 19 år yngre end det og havde overhovedet ingen interesse i at være gråhåret.

Der er kommet flere grå hår til siden, og Mette Marie Lei Lange farver håret lyst for at kamuflere dem.

- Jeg sad hos min frisør sidste år og blev farvet. Så sagde jeg, at det var uretfærdigt, at alle de grå hår lægger sig i skilningen, så de er ekstra tydelige. Hun stod bag mig og sagde ”Nej, nej, nej, Mette Marie. Du har masser. Der er masser af grå hår i nakken også”. Det var ikke lige det, jeg havde brug for at høre, griner Mette Marie Lei Lange, der godt ved, hvor modvilligheden til at omfavne det grå hår kommer fra.

Mette Marie Lei Langes mor farvede nemlig hår konstant for at skjule grå hår. Det var med til at farve (høhø) influencerens opfattelse af hendes egne grå hår.

Hårplejen er det vigtigste

Mette Marie Lei Lange har haft mange forskellige hårfarver. Hun var hårmodel igennem det meste af sin ungdom, og så hører det lidt til, at man er med på den værste. Hun synes selv, at hun har ret god humor omkring sit hår, og det gjorde hende ikke noget at have rustrøde lokker. Eller at være farvet helt mørk med lyse spidser. Det vigtigste for hende er, at hendes hår ser sundt ud. Da hun var yngre var det lidt en selvfølge for hende, at hendes hår så sundt og glansfuldt ud, men med årene er det blevet en større udfordring, fordi hun farver det så tit.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at håret ikke har særligt godt af, at jeg farver det lyst. Mit hår er ikke helt så sundt, som det var før. Derfor bruger jeg virkelig mange hårmasker. Jeg bruger balsam, hver gang jeg vasker hår, og jeg vasker det helst kun to gange om ugen. Og så bruger jeg også hårkur ved næsten hver vask.

Hårvask: Her er den rigtige rækkefølge

  • Shampoo rengør håret.
  • Hårkur plejer håret.
  • Balsam plejer håret og lukker hårstrået.

Vidste du... at håret tit bliver mere tørt, når det bliver gråt? Det er fordi, hårsækkene med alderen udskiller mindre olie. Derfor har det brug for at tilføre dit hår mere fugt med dine produkter.

Vild med sølvræve

Mette Marie Lei Lange er gift med skuespiller Jon Lange, som begyndte at blive gråhåret for en håndfuld år siden. Og det gør hende bestemt ikke noget. Hun synes, at han er mere lækker end nogensinde før.

- Mænd er klart lækrest, når de har fået de grå stænk. Det er så irriterende, at jeg ikke har det på samme måde med mine egne grå hår. Jon har længe spurgt, om jeg ikke bare vil blive gråhåret. Han siger det for at være flink, ligesom når han siger ”jeg kan ikke se, du har taget på”, for det kan han jo godt. Men han er jo egentlig ligeglad med min hårfarve, for det er jo ikke det, der er vigtigt for ham. Så jeg tror også han siger det, for at jeg skal føle, at jeg lander blødt den dag, jeg siger, at jeg ikke gider farve det mere.

”Hvis jeg skifter mening en måned efter, så er jeg jo fucked”

- Der er en del af mig, der er nysgerrig, siger Mette Marie Lei Lange, der egentlig godt kunne tænke sig at vide, hvordan hun ser ud med grå hår. Hun har også undersøgt, hvordan frisøren faktisk kan få den naturlige grå farve frem i løbet af en eftermiddag ved at få de enkelte grå hår farvet ud. Men det er en hård omgang for håret at blive farvet på den måde, så Mette Marie Lei Lange vil kun udsætte lokkerne for processen, hvis hun er sikker på, at hun ikke skifter mening en måned efter.

LÆS OGSÅ: Sådan får du sommerhåret tilbage

Fremtiden er grå

Mette Marie Lei Langes datter er fem et halvt år nu, og hun skal ikke lade arve den forfængelighed omkring sit hår, som Mette Marie Lei Lange selv har arvet.

- Min mor barberede ikke armhuler. Hun barberede ikke ben. Hun havde ikke huller i ørerne. Hun gik aldrig med makeup nogensinde. Men hun farvede hår som en sindssyg. Og den selvbevidsthed har jeg arvet.

Derfor kommer det til at ske. Mette Marie Lei Lange ved ikke helt, hvornår, men det bliver nok indenfor de næste par år, at hun kommer til at omfavne de grå hår. Om det kommer til at klæde hende, ved hun ikke endnu, men hun er stensikker på, at hun tager de gode hårplejerutiner med ind i den grå fremtid. For hår bliver mere tørt med alderen, og de grå hår er en indikator på, at dit hår har brug for (endnu) mere fugt.

Aussie Miracle Moist

Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Minute Miracle 250 ml, Miracle Oli 100 ml.

Miracle Moist-serien forhandles i Normal, føtex og Bilka. Produkterne kan købes online her.

Om Aussie

Gråt hår og farvet hår har brug for ekstra fugt og pleje for at se sundt og glansfuldt ud. Miracle Moist-serien fra Aussie indeholder ekstrakt fra macadamianødder, som har hjemme i Australien. Serien giver masser af pleje og fugt til vintertørt hår, og Omega-7-indholdet i seriens 3 Minute Miracle-hårkur vil gøre dit hår silkeblødt.

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder. Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet. Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret.

Læs også