Summerhair
Annonce
Skønhed

Guide: Sådan får du sommerhåret tilbage

7. november 2019
af Aller Creative Studio, annonce for Aussie
Du behøver ikke gå gennem vinteren med tørt og elektrisk hår. Her er de bedste råd, der får dine lokker til at ligne, at de lige har været på sommerferie.

Hvis dit hår allerede har forvandlet sig til en knastør og statisk høstak, har du måske vinket farvel til forestillingen om at have bløde og glansfulde lokker til vinterens fester. Men du behøver ikke opgive drømmen fuldstændig. Kom i gang med at pleje dit hår med de her tips, der får selv den mest skandinaviske hårpragt til at ligne en, der hører hjemme på en bred, hvid sandstrand.

Nej tak til elektrisk hår

Elektrisk hår rejser sig i tide og utide og får dit hår til at føles tørt og glansløst – og så er det jo også bare ekstremt irriterende. Med den rigtig pleje kan du dog undgå for mange ”hårrejsende” situationer, og med et par smarte tips kan du også nemt få det statiske hår til at lægge sig igen.

  • Spray hårlak på din hårbørste, inden du reder håret igennem. Det vil lægge de elektriske hårstrå ned – også selv om du tager hue på.
  • En helt almindelig bodylotion eller håndcreme kan bruges til at give håret lidt tyngde og lægge elektrisk hårstrå ned i løbet af dagen. Gnid lidt creme ud i hænderne, og før dem gennem håret.

Vidste du... at lav temperatur giver lav luftfugtighed, som tørrer dit hår ud. Tørt hår har lettere ved at blive statisk - især når det kommer i kontakt med andre overflader som for eksempel en hue eller et halstørklæde.

Bekæmp tørhed

Fugt er det allervigtigste, når det gælder om at få hår til at være sommerlækkert året rundt. Hvis du har tendens til tørt hår i vintermånederne og stadig ikke har skiftet til en fugtgivende shampoo og balsam, er det bare med at komme i gang. Brug balsam, hver gang du vasker hår, og forkæl dig selv med en fugtgivende hårkur én gang om ugen for at give dit hår ekstra fugt.

Giv håret glans

Hvis dit hår virkelig skal emme af sommer og sol, nytter det ikke, at det er glansløst. Med masser af fugtgivende pleje når du langt, men kig lige dine hårvaner efter i sømmene for at være sikker på, at du ikke kommer til at udsætte dit hår for unødvendigt slid, som stjæler din glans.

Når du har vasket hår… så lad være med at tørre det ved at rode håndklædet hårdt rundt i hovedbunden. Brug i stedet håndklædet til forsigtigt at presse vandet ud af håret.

Hvis du har krøller… skal de naturlige olier fra din hovedbund på en meget mere snørklet rejse ned gennem hårstråene. Det betyder, at krøllet hår godt kan se mere glansløst ud. Derfor kan du med fordel lade en lille smule af din fugtgivende balsam blive i spidserne efter badet. Så ser krøllerne ikke så tørstige ud længere.

Når du har travlt… og håret ikke helt ligner en million, kan du alligevel godt få den rette glans frem. Brug et plejende serum til at friske lokkerne op.

Stjæl strandhåret

Selv om du ikke er i nærheden af en sandstrand, kan du godt lade dig inspirere af looket. Vask håret med glansgivende shampoo og balsam om aftenen, og saml det fugtige hår i et par løse fletninger. Næste morgen vågner du med lækre tilfældige krøller, der burde høre hjemme på en australsk bounty-strand.

Aussie Miracle Shine

Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Minute Miracle 250 ml, Miracle Oli 100 ml.

Miracle shine-serien forhandles i Normal, føtex og Bilka. Produkterne kan købes online her.

Om Aussie

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder. Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet. Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret.

Miracle Shine-serien fra Aussie indeholder perlepudder, der er med til at give glans til hvert eneste hårstrå, og australsk ginseng, der i ”down under” er kendt for at være energistimulerende.

Læs også