kunstige øjenvipper
Skønhed

Makeupartistens guide til kunstige øjenvipper

1. november 2021
af Kristine Poulsen & redaktionen
Udgivet første gang d. 8 januar 2015 Foto: Unsplash
Bliv festens midtpunkt med et imponerende blikfang i form af kunstige øjenvipper. Læs makeupartistens guide til falske øjenvipper her!

Kunstige øjenvipper har tidligere været forbundet med den mere ekstreme makeup (tænk Draq queens), men i dag er kunstige øjenvipper og øjenvippe extensions ikke kun for de kendte eller performere, men i den grad også for os almindelige kvinder.

Kunstige øjenvipper givet sexet blikfang og stilen kan variere i det uendelige. De kan gå fra medium til X-large, være kunstige, sjove, glamourøse, dramatisk kunstneriske eller ganske enkelt forskønne dine eksisterende øjenvipper og fortsat se naturligt ud.

De fleste vil egentlig bare gerne have naturligt tætte og lidt længere vipper - og altså ikke noget over-the-top-look.

kunstige øjenvipper

Mascara til de kunstige øjenvipper

Du har sikkert lagt mærke til, at øjenvipper bliver vildere og vildere - godt hjulpet af antydningerne og løfterne bag de mange nye mascara-navne. For her følges sort, fylde og ekstra længde op med voluminøse gloser, når lange øjenvipper ikke længere er forbeholdt Bambi. Et fængende blikfang kræver mascara.

Masser af mascara. Og helst kulsort, hvis vi spørger makeup-artist Kenneth Adelhardt, som ikke anbefaler hverken brun eller grå mascara - uanset hår- og hudfarve.

- Tænk på slutresultatet og hvad det er, du gerne vil have. Ofte er det mørke, intense øjenvipper, som rammer øjet ind - og den opgave klarer sort altså bedst", siger han og fortæller, at han altid vælger cremede mascaraer:

- Jeg går efter at få rigeligt mascara på øjenvipperne, og viser det sig, at børsten ikke fungerer, er en gammel tandbørste altid god til at forme og skille vippehårene.

Lur eksperterne af før du selv prøver.

For mange lyder det som alt for meget, for påtaget, for kunstigt eller bare for besværligt. Men de, der har prøvet kunstige øjenvipper, bliver ofte hooked.

Hvis du er nybegynder, kan det ikke anbefales at stå at bakse med kunstige øjenvipper derhjemme foran spejlet lige før en fest. Det betaler sig at lure eksperterne af først.

Buketter eller normale falske øjenvipper

Når du skal ud og købe dine falske øjenvipper skal du vælge mellem de såkaldte buketter og de normale sæt med øjenvippe rækker til hele dit øje.

Buketterne er perfekt til dig der vil opnå et mere naturligt look, og selv vil bestemme hvor vildt det skal være. Går du til en vippetekniker kan du også bestille single lash extensions, som giver et meget naturtro resultat da det er enkelte vipper der sættes på.

Sådan sætter du falske øjenvipper på

1. Det kan være svært at sætte vipperne på i ét langt stykke, så klip dem i tre stykker. De fleste vipper har en form, der følger øjets, så de korteste skal sidde i den inderste øjenkrog.

2. Øjenlåget har en meget lille ”fold” helt nede i vippekanten. Hvis du bare lægger vippen på ved din egen vippekant, vil du se et mellemrum mellem dine egne vipper og de kunstige, når du kigger i spejlet.

Løft derfor i øjenlåget ved at lægge en finger på dit øjenbryn og hiv opad, så den lille fold rettes ud, og læg så vipperne helt nede oven på din egne vipper.

3. Læg lidt lim på bakken med vipper og lad den tørre lidt. Jo vådere limen er, desto mere flytter vipperne sig, når du får dem på, og limen virker ikke dårligere ved at være mindre våd.

4. Brug eventuelt en pincet til påsætte vipperne og få dem ud af bakken med, specielt hvis du vælger de små buketter. Husk at kigge i spejlet, så du hele tiden kan følge med i, om du har fået placeret vipperne, som du gerne vil.

5. Når limen er tør (dvs. når den er blevet gennemsigtig), kan du lægge lidt eyeliner oven på vipperne, så kanten af vippen og limen ikke ses.

Selvom du har fået lagt dine falske øjenvipper flot på, så kan det være en udfordring at få dem af igen. Her er en guide til, hvordan du nemt og enkelt kan fjerne dine kunstige øjenvipper inden sengetid.

Sådan fjener du falske øjenvipper

  1. Påfør noget rensemælk eller makeupfjerner på en vatrondel og gnid roligt din makeup af omkring øjet
  2. De kunstige øjenvipper kan somme tider godt have svært ved at frigive sig fra øjet, så hvis det er tilfældet kan du forsøge at hive dem af med en pincet.
  3. Efterfølgende rens øjnene godt med vand og makeupfjerner, så du er sikker på, at du fjerner alt lim fra øjet.

Læs også