https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/juli/kysprim.jpg
Skønhed

Kysseklar?

31. juli 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Hvis du synes, dine læber fylder mindre og mindre med alderen, har du helt ret. Du producerer nemlig for lidt kollagen, og det er ellers dét, der giver læberne volumen. Det er dog langt fra helt umuligt at rette lidt op på kyssetøjet …

Den er god nok: Det bliver sværere og sværere at bevare trutmunden. Produktionen af kollagenet under huden holder ellers vores læber spændstige, men niveauet falder desværre med årene. Når vi samtidig kommer i overgangsalderen, falder østrogenniveauet i kroppen, og dét er kun med til at gøre læberne endnu tyndere, skriver kk.no. Heldigvis er der da et par råd at hente. Udover lipliner og -gloss.

Sukkershock!
Et af de mindre sjove er at lade chokoladen og andre søde fristelser ligge. Et højt sukkerindtag påvirker nemlig også kollagenet og omdanner det til glukose, som gør vores proteiner ineffektive. Da kollagen udgør 25 procent af kroppens proteiner, vil et højt sukkerforbrug til hver en tid gøre huden - og læberne - rynket. Og husk så læbepomade med UV-beskyttelse! Solens stråler ødelægger kollagenet og giver os mindre fyldige læber.

Spis dig til smukke læber!
Hvis du ikke vil købe dig til en lipgloss, der irriterer dine læber så meget, at de faktisk hæver og dermed får (kortvarigt!) mere fylde, kan du jo forsøge at spise dig frem til smukkere kyssetøj. Vitamin A og C sætter nemlig sving i produktionen af kollagen igen, og er du mere til den virkelige vare fremfor vitaminpiller, er appelsin, spinat og jordbær blandt vigtige kilder.

Læs også