https://imgix.femina.dk/media/656563d49ba2403bb3a6aad06993fec8.jpg
Skønhed

Få fylde i håret – den sande historie

25. juni 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Både frisører og magasiner kan tit være hurtige til at love, at du kan få masser af fylde i håret ved at følge nogle simple trin. Men så let er det ikke. Du har det hår, du har. Der er dog stadig mange ting, du kan gøre...

Lever du også et liv med fint, skandinavisk hår, som du altid synes sidder fladt ind til hovedet, og drømmer du om store hårmæssige vildskaber: Hår, der virkelig har fylde og volumen, og som altid virker stort og lækkert?
Så har du garanteret også prøvet at være hos frisøren og få at vide, at man sagtens kan klippe mere fylde i det - og er så kommet hjem og har ærgerligt kunnet konstatere, at dit hår stadig er så fladt som en pandekage.

Grunden til det er, at din frisør nok er kommet til at love lidt mere, end han/hun kunne holde. Du kan nemlig ikke trylle et fladt hår om til den rene vildskab ved en enkelt klipning. Klipningen kan derimod skabe en god bund for den videre styling.

Hår er forskelligt
"Når frisøren skal klippe dit hår til for at skabe mere fylde og volumen omkring hovedbunden, er det vigtigt at I får talt sammen om, hvilke muligheder der er i lige netop dit hår. Det kan nemlig være meget forskelligt fra hår til hår", forklarer frisør Iben Hadberg, indehaver af Salon HadberG i Holbæk.
"Etager i håret kan være med til at skabe volumen, men et fint hår vil komme til at virke tjavset, hvis etagerne klippes for højt op. Til gengæld vil en etage, som er længere end 10-15 cm. sjældent give noget løft, men derimod mere liv og bevægelse i håret.", forklarer Iben Hadberg videre og understreger, at det på grund af de mange klippemetoder er vigtigt at finde en frisør, som forstår både hvad du gerne vil med dit hår og hvordan en klipning vil påvirke det."

FRISØRENS BEDSTE PRODUKTER

Jeg har endnu ikke fundet produkter i detailhandlen, som på nogen måde kunne leve op til mine krav. Shampoo og pleje inden holder simpelthen for meget vand og silikone, og styling produkterne er enten vandede, klistrede eller fedtede.

* Nogle gode produkter er bl.a. Schwarzkopfs "professionel" Bc Volume serie bestående af shampoo, detangler og en volume lotion til at føntørre med. En serie, som giver løft og pleje på samme tid.

* Hvis der skal mere hold i håret kan jeg anbefale at Føntørre i Osis+ Body me Volume serum eller Upload Lifting cream.

* Afslut med Osis+ Dust it hår pudder / tørvoks eller tuber med en lille blød børste feks GHD Narrow dressing Brush.

Ikke kun en klipning
Men en god klipning gør det ikke alene.
"Du skal vide, at ligegyldigt hvor god din klipning er, så kan du ikke springe stylingen over. Skal du skabe mere volumen i et fladt hår må du tage flere midler i brug. Men en god klipning understøtter din styling og gør det lettere for dig at få håret til at side hele dagen", fortæller Iben HadberG videre. De ting, du kan gøre med stylingen, har hun sammenfattet tre gode råd:

1. Brug volumen-produkter
"Vask og plej altid med volumen produkter. Husk at det er vigtigt at bruge detangler eller conditioner, men kun i længder og spidser. En volumen shampoo inden holder ikke så mange fugt og plejestoffer som en shampoo til langt hår, og derfor er det vigtig at huske at tilføre dette til håret efter vask. Ellers vil håret til sidst blive tørt, livløst, porøst og knække.

2. Føntør med håret nedad
"Vask kun håret et par gange om ugen, og føntør håret med hoved nedad. Det vil helt automatisk løfte håret fra hovedbunden. Brug et volumen produkt i bunden og evt. noget varme-beskyttende i spidserne. Slut altid af med at blæse med koldt luft. Så forsegler du håret i den nye form og gør samtidig håret blankt. Hvis du ønsker at glatte håret, så glat kun i længderne og spidserne, så du beholder volumen i bunden. Husk varme beskytter!

3. Toupering og pudder
Efter føntørringen kan fylden forstærkes af enten en lille blød toupering i bunden eller af en hårpudder; også kaldt tørvoks. Eller en kombination af de to. Toupering kan dog skade håret en del, især hvis du gør det hver dag, så hold igen, når du føler, at du kan.


Se mere om Salon HadberG på deres hjemmeside her

Tjek udvalget af hårprodukter i Oestrogen-shoppen

Eller hvad med at læse artiklen "Er du blevet snydt på nettet?"

Husk også at tjekke dagens horoskop!

Læs også