https://imgix.femina.dk/media/1d1a9598b2e84f10949f2991c5dcdd74.jpg
Skønhed

Korthårsfrisurer: Tør du gå fra langt til kort hår?

23. august 2011
af Ahn Line Woo Shing Hai
Foto: Flemming Nielsen
Se før og efter billedet af Lea, der valgte at klippe sit lange hår af til fordel for en frisk og flot korthårsfrisure.

Kort hår er en super aktuel klipning i hårmoden netop nu. De sidste par år har vi set adskillige friske, pjuske og tæt barberede korthårsfrisurer som fx det populære undercut. En korthårsfrisure kan tilpasses til de fleste kvinders hår, hvad enten du har krøllet eller glat hår, med eller uden pandehår, og om du ønsker det pjusket eller helt glat og elegant.

Har du nogensinde overvejet at klippe dit lange hår af til fordel for en fræk og smart korthårsfrisure, så er 2012 året at gøre det i. Se med herunder hvor Q's testperson, Lea, tog imod Q's udfordring og klippede sit lange hår af, og fik den korthårsfrisure, hun drømte om.

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure

Lea om sit lange hår

Hvorfor drømmer du om kort hår?

"Jeg er blevet så træt af mit hår. Det sidder altid i den samme frisure - op i en hestehale og spænder i pandehåret! For når det er løst, hænger det bare og klasker og gør ikke noget godt for mit ansigt. Jeg har længe været forelsket i en frisure, der er helt kort! Jeg har kigget utallige blade igennem og googlet billeder med forskellige frisurer, som jeg har prøvet at forestille mig selv med.
Men jeg har manglet en udfordring som den her til at skubbe mig ud over kanten."

Hvorfor har du ikke turde før nu?
"Jeg har været bange for at fortryde, og så har jeg altid haft en drøm om at få helt langt hår med pandehår til øjenbrynene. Men jeg har måttet erkende, at mit hår og ansigt ikke er til den type frisure. Jeg har også været bange for at blive for drenget og miste min femininitet. Og hvad ville andre sige til det? Ikke mindst min kæreste! Alle ved jo, at det er de langhårede piger, mændene vender sig om efter."

Hvad betyder dit hår for dig?
"Det betyder rigtig meget! Jeg bruger gerne lang tid på at sætte det. Og jeg kommer ofte for sent ud af døren, hvis ikke håret sidder, som jeg vil have det. Hvis håret sidder dårligt, kan det med garanti kun blive en skidt dag, så det giver mig selvtillid, at håret og makeuppen ser godt ud."
Se også galleriet : En klipning to frisurer

Frisøren om Lea's korthårsfrisure

"Lea har et fint skandinavisk hår. Hun var lidt bange for at ende med en drengefrisure og ikke at få fylde nok i frisuren. Så jeg byggede frisuren op indefra med et undercut, der "bærer" frisuren. Det er en klipning, der er meget oppe i tiden, og en frisure, der klæder Lea rigtig godt på grund af hendes hårstruktur og ansigtsform. Lea har et smalt ansigt, og derfor lavede jeg frisuren mere skarp med korte bakkenbarter. Jeg farvede også Lea mørkere i en kold mørkebrun farve, der passer rigtig godt til hendes øjenfarve. Når man klipper en korthårsfrisure, er det vigtigt, at kunden ikke skal være bundet af en bestemt styling, og med den her frisure er der mange forskellige muligheder. Lea kan f.eks. lave et rockabilly-look, hvis hun trænger til at prøve noget helt andet. Og selvom hun er blevet kort, er det vigtigt, at hun stadig føler sig feminin og kan lege med håret."

Sådan skal korthårsfrisuren styles

Lea skal vedligeholde frisuren med en god volume shampoo, volume balsam og spray, for det er en frisure, der ikke sidder af sig selv. Hun skal føntørre håret - både fra højre og venstre, da der ikke er nogen skilning, og så kan hun slutte af med lidt mat voks og en god lak, forklarer Sidse fra CHA CHA CHA.

Til dig der drømmer om kort hår

Overvejer du at få kort hår, så prøv at lav en collage med billeder og udklip, gå og kig på den, mens du overvejer, hvorfor du egentlig vil have kort hår.

  • Tænk det ordentligt igennem, så det ikke bliver en impulsiv beslutning, du kommer til at fortryde dagen efter. Og forstå, at kort hår ikke betyder mindre arbejde.
  • Det er et stort skridt, så vælg en frisør, hvor du stoler på vedkommende.

Få guiden : 3 fede festfrisurer til kort, mellemlangt og langt hår

Læs også