Æblecidereddike kan bruges til mange ting.
Skønhed

Kig i dit køkkenskab: Derfor er dette produkt fantastisk!

20. april 2017
af Christina Forsberg
De fleste af os har det derhjemme: En god æblecidereddike, som vi f.eks. bruger i madlavningen. Men den aromatiske eddike har også nogle bemærkelsesværdige skønhedsvirkninger. Læs blot her.

Det er et billigt og nemt tilgængeligt produkt, og det kan åbenbart bruges til meget andet end bare som smagsgiver. Æblecidereddike har de fleste af os sikkert stående i køkkenet, og efter sigende kan det bruges til hudpleje.

Æblecidereddike af god kvalitet fås, når æblesaft gæres til cider, og saften derefter syrnes til eddike. Hvis der er brugt ufiltrerede, upasteuriserede og uopvarmede æbler, får man en økologisk æblecidereddike. De intakte ingredienser i æblerne kan være synlige på bunden af ​​flasken, men du skal blot omryste den, så fordeler bundfaldet sig – og det er et sundt bundfald, der indeholder bl.a. enzymer, pektin og mineraler.

At eddiken er sund at indtage, er et godt gammelt husråd, men den har ligeledes gode skønhedsegenskaber. Det skriver Collective Evolution.

Læs også: Billige alternativer til din hudplejerutine

9 gode grunde til at bruge æblecidereddike i din skønhedspleje

1. Hjælper mod leverpletter

Æblecidereddike skulle efter sigende kunne fjerne døde hudceller, fordi den indeholder Alpha Hydroxy Acids (også kaldet AHA). Rådet lyder: Hvis du vil behandle leverpletter direkte, så kom en smule æblecidereddike på en vatrondel, og dup det på pletterne. Vent ca. 30 minutter, og rens af med koldt vand. Gør dette to gange dagligt i seks uger, og så skulle man kunne se en forskel.

2. Får huden i balance

Eddiken fjerner olie fra huden, men er også fantastisk til at skabe balance i din ph-værdi, hvilket vil sørge for, at din hud hverken bliver for fedtet eller for tør. Æblecidereddike har en ph-værdi på 4,5 – 5,5, hvilket er tæt på den ideelle ph-værdi for huden.

Læs også: Den naturlige løsning på dine skønhedsproblemer

4. Bekæmper rynker

Æblecidereddike fjerner ikke rynkerne, men kan efter sigende hjælpe med at forebygge, at der kommer flere. Den har et højt niveau af beta-karoten, som modvirker skade forårsaget af frie radikaler, og er dermed med til at give en sund og ungdommelig glød.

5. Hjælper med at udrense

Vi kan også tage eddiken med i badekarret. Her kan man blot hælde en kop æblecidereddike og en kop Epsom salt i badevandet - og eventuelt lidt essentiel olie som f.eks. lavendel. Blandingen vil, siges det, fungere som en detox for hele kroppen, ikke bare din hud. Det kan også lindre smerter, eksem og akne.

Køb æblecidereddike, Epsom-salt og lavendelolie her:

6. Brug den i håret

Eddike kan rense vores hovedbund og hjælper med at balancere ph-værdien her. Brug nogle spiseskefulde eddike i en liter vand en gang om ugen, og afslut din hårvask med den blanding. Har du skæl, så kan man spraye hovedbunden med en blanding af lige dele eddike og vand. Kom et håndklæde om håret, og lad det sidde i en time. Vask derefter ud, og gør dette cirka to gange ugentligt.

https://imgix.femina.dk/qkvindehaandklaede.jpg

7. Brug eddiken som deodorant

Æblecidereddike hjælper med at dræbe lugtskabende bakterier, så kom en smule i dine armhuler, hvis du ønsker en naturlig deodorant.

Læs også: Naturlige råvarer, du kan bruge som hudpleje

8. God til mundhygiejne

Hvis du gurgler med fortyndet æblecidereddike kan det hjælpe med at fjerne dårlig ånde og samtidig kan det gøre dine tænder hvidere. Men husk, at eddiken indeholder meget syre, så du skal altid fortynde det, inden du kommer det i munden eller sluger det.

9. Mod fodlugt

Kom lidt æblecidereddike på dine fødder – hvis du lider af dårlig fodlugt – det kan dræbe bakterierne, der skaber lugten.

Læs også