https://imgix.femina.dk/media/eda481386e2b408083ece5a90f9ce0ff.jpg
Skønhed

Kan du få den glatte hud igen - uden operation?

22. februar 2012
af Mette Staal Nielsen
Det er ikke nemt at skjule aknear, pigmentforandringener og store porer - men kan hundrede små huller prikket i din hud, trylle den glatte hud frem igen?

Det kan føles som om, man skal have murerens store spartleudstyr frem, når makeuppen skal skjule aknear, pigmentforandringer og store porer - men kan hundreder små huller prikket i din hud, trylle den glatte hud frem igen? Q har testet "Dermaroller".

DET TESTEDE VI: DERMAROLLER
Dermaroller er en rulle med bittesmå nåle i 0,5-1,5 mm. længde. Redskabet benyttes til at prikke bittesmå huller i huden, der hverken kan ses eller mærkes. Ved at prikke disse huller i huden provokeres hudens celler til at producere væksthormoner, som sætter kollagenproduktionen i højeste gear - og dermed hudfornyelsen. Selve behandlingen tager omkring en halv time, men inden da påføres bedøvelsescreme på huden, der skal haveen halv times tid til at virke optimalt. Efter behandlingen vil huden være rødlig, som solbrændt hud, i nogle dage efter behandlingen og nogen tørhed må forventes, mens den læges. Resultaterne vil ses kort tid efter og vil øges indtil ti uger efter behandling. Behandlingen skulle bevirke, at hudens overflade, pga. den kraftige kollagenproduktion, vil øges i tykkelse og elasticitet, samt reducere fine linjer og rynker. Dermaroller skulle være særligt god i kampen mod akne ar, strækmærker og brandsår og store porer.

Det anbefales, at man får mellem tre og fem behandlinger med halvanden til to måneders mellemrum for at opnå det bedst mulige resultat. Derudover er det vigtigt, at man benytter sig af et sæt til hjemmebehandling imellem turene til klinikken samt efter den sidste professionelt udførte behandling. Behandlingen udføres kun af læger, sygeplejersker eller faguddannet personale - og kun på udvalgte hudklinikkersom f.eks. CosmeCare i København

RESULTAT: HELLES HUD
Siden hun var teenager har Helle døjet med dårlig hud.
"Det er én ting at have hudproblemer, når man er teenager, men i ens voksenliv er det noget andet. Jeg havde overvejet laserbehandling mange gange, men jeg syntes, det var alt for dyrt. Samtidig er der også visse risici ved laserbehandling, som gjorde mig betænkelig," fortæller Helle.

Da behandlingen med Dermaroller ikke indebar sådanne risici, var der derfor ingen tvivl for Helle om, at hun var klar til at prøve det. "Jeg var lidt skeptisk til at starte med - men samtidig tænkte jeg, at det jo ikke kunne skade. Jeg syntes, behandlingen gav mening, og det virkede ikke så voldsomt, som hvis jeg skulle have haft laserbehandling," siger Helle. Selvom de små prik i huden var en følelse, der krævede tilvænning, var der dog allerede en tydelig forskel på Helles hud efter blot to behandlinger.

"Efter behandlingen er man øm og rød i huden, og det varer et par dage. Men efter anden behandling, kunne jeg se en forskel. Min hud har før haft mørke skygger, og de er stort set væk nu, så min hud er blevet mere jævnt farvet," fortæller Helle. Helle fi k blot tre behandlinger med Dermaroller, men supplerer man med ekstra behandlinger og hjemmebehandling, er der mulighed for at opnå yderligere resultater.

BEHANDLEREN SIGER:
"Til Helles hud ville jeg anbefale minimum fem behandlinger. Derudover er det vigtigt, at man foretager hjemmebehandling for at opnå det bedst mulige resultat. Man skal være opmærksom på, at det kræver tid, inden man ser resultater, og man skal være tålmodig.

Her testede vi

Clinic CosmeCare
Knabrostræde 22, kld.
1210 København K.
Tlf.: 35142529
Åbningstider: Mandag, torsdag
og fredag, kl. 11.00-18.00

Q TESTER
HVAD KOSTER DET?
En enkelt Dermaroller-behandling koster 3500 kr. Skal du have minimum tre behandlinger er prisen 3000 kr. pr. behandling. Dermaroller Home Care-sæt som indeholder Dermaroller Natural Line LipoPeptide Collagen Booster, Dermaroller Natural Line Roller Cleaner (rullerens) og Dermaroller Sun Screen spf 30 koster 2395 kr.

Læs også: Slip af med rander under øjnene

Læs også