
Her er mine bedste tricks til at mestre selvbrunerens kunst

Foto: Unsplash
Denne artikel indeholder sponsorerede links.
Kom, maj, du søde milde. Og ih, du milde – med majs kommen går det virkelig op for én (læs: mig), hvor vinterblege stængerne er.
Er det noget, du kan genkende?
I takt med at det begynder at blive lunere udenfor, har den nederste buksesøm det også med at krybe op ad læggen. Men ofte er det et fænomen, jeg udskyder af den yderst forfængelige årsag, at jeg simpelthen synes, mine hvide ben – der cirka har samme nuance som kold havregrød – ikke er et syn, nogen bør opleve.
Heldigvis findes der et vidunderligt snydemiddel, som jeg ikke tror, jeg ville komme gennem sommeren med selvtilliden i behold uden: selvbruner.
Ikke nok med at den virker hurtigere end solen til at give lidt kulør, så har den også den fordel, at man slipper for at udsætte huden direkte for solens stråler. Win-win. For vi er mange, der hverken har tålmodighed eller risikovillighed nok til at lægge og stege i solen i evigheder.
Eftersom jeg er født med en ret klassisk skandinavisk kulør og en over gennemsnittet selvbevidsthed over farven på mit bentøj, har jeg efterhånden været igennem mange flasker, tuber og dråber af selvbruner. Faktisk tror jeg, at jeg har prøvet nærmest alt, hvad der findes på det danske marked – fra tan-in-a-can til mousse og olie.
Men ikke nok med at jeg har prøvet lidt af hvert – og lidt til – så har jeg gennem årene også gjort mig nogle temmelig gode erfaringer med, hvordan man opnår det bedste resultat. For det er ikke ligegyldigt, hvordan du bruger din selvbruner. Går man galt til værks, kan man nemlig ende med brune ben, orange håndflader, tigerstriber eller mærkelige plamager.
Det vil man helst undgå – og derfor deler jeg nu mine bedste tips til at få det mest jævne og naturlige resultat med selvbruner:
1. Vent med selvbruner efter hårfjerning
Brug ikke selvbruner samme dag, som du fjerner hår på dine ben. Huden kan være irriteret eller have små rifter, og du vil ikke risikere, at selvbruneren sætter sig i disse. Hvis du bruger epilator eller voks, kan selvbruneren også sætte sig i de åbne hårsække og give et prikket resultat. Vent en dag og plej huden med en fugtgivende creme eller kropsolie i mellemtiden.
2. Brug en handske til påføring
Du tænker måske: “Mine hænder er fine”, men faktum er, at du får et langt mere jævnt resultat med en selvbrunerhandske. Påfør produktet i handsken og fordel det derfra over kroppen – så undgår du plamager og orange fingre.
3. Brug kokosolie på udsatte områder
Der er steder, hvor selvbruner nemt ophobes: håndflader, fodsåler, mellem fingre og tæer, albuer, knæhaser, bikinilinje. Brug en smule kokosolie på disse områder, inden du går i gang. Det gør overgangen mere naturlig og forhindrer, at farven sætter sig for kraftigt.
4. Eksfoliér og fugt huden på forhånd
Fjern døde hudceller med en mild peeling dagen før – og brug fugtighedscreme, så huden er blød og modtagelig. Sørg dog for, at cremen er helt trukket ind, inden du påfører selvbruner, ellers kan du risikere ujævn farve.
5. Vask hænder efter du har påført din selvbruner
Selv hvis du har brugt handske, så vask hænderne grundigt bagefter – især mellem fingrene. Tør hænderne godt, og brug derefter overskydende produkt i handsken til let at stryge over håndryg, håndled og fingre. Det giver et naturligt og ensartet resultat, så du ikke står tilbage med brune arme og hvide hænder.
Her er mine foretrukne selvbrunere og hjælpeprodukter.
Til kroppen

Foto: PR
Matas Striber Selvbrunermousse uden parfume, 90 kr., kan købes her
Til ansigtet

Foto: PR
Woods Copenhagen Sun Drops, 260 kr., kan købes her
Til påføring

Foto: PR

Foto: PR
Rømer Kokosolie, 85 kr., kan købes her

Lyt til 'Bachelorette'-podcasten ‘EJ EJ EJ!’ hver fredag der, hvor du normalt finder dine podcasts - eller herunder.
Læs mere om:
Udvalgt indhold

Vores datter kom ind med min mands mobiltelefon og sagde: "Se hvad der står"

“Vi i ledelsesgruppen har snakket lidt om din størrelse”, sagde chefen til Kathrine. Nu har hun et vigtigt budskab
