https://imgix.femina.dk/media/cbb909dcef0548e292d5341613d19bfe.jpg
Skønhed

Her er genvejen til blød hud

13. april 2012
af Nina Bendixen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Kroppen har brug for olie, men den du bruger i maden er bedre, end den til huden.

Det nytter ikke noget kun at smøre sig ind i bodylotion eller fed olie, når huden bliver tør og kløende. Olien skal nemlig først og fremmest indtages gennem maden. Helsevejleder Susy Grundahl fra Netspiren.dk fortæller hvorfor.

- Når man spiser olie, så er det hjertet og alle de indre organer, der først snupper oliens gode egenskaber, og så får huden, hvad der måtte være tilbage. Så får man nok olie i sin kost, så er det klart den bedste bodylotion. Men olie på huden er et godt supplement til madolien, siger Susy Grundahl til Alive.dk.

Tør hud er et alarmsignal
- Olie nærer og beskytter huden og både mandel- og kokosolie er gode at bruge som ansigtsolie og bodylotion. Vil man have en finere olie til ansigtet, så vil jeg anbefale olier, som indeholder ren Arganolie.

Kroppens største organ kan altså også have glæde af ansigts- og kropsolierne, men uanset hvor dyre de er, så vil huden blive ved med at blive tør, hvis man ikke får nok olie indvortes.

- Hvis en bil mangler olie, så er der røde lamper, der blinker. Mennesker har også de lamper, men de viser sig oftest som tør og irriteret hud, siger hun og fortsætter:

- Kroppens hormoner har også brug for de gode olier, så har man tør hud, kan det være et tegn på mangel af de gode omega 3 og 6 olier. Tre spiseskefulde Udos Choice (kosttilskud red.) om dagen kan være en mulig kur. Efter en måned kan de fleste både se og mærke forskel på huden.

Tager man på af at spise olier?
- Ja, hvis man spiser flere fedtstoffer, end det kroppen skal bruge, så tager man på. Omvendt så kan man have svært ved at tabe sig, hvis man ikke får nok af de sunde olier. Man har brug for de sunde fedtstoffer, for at få en god forbrænding, siger Susy Grundahl.

Ud over tør hud, kan man også få gener som menstruationssmerter og koncentrationsbesvær af oliemangel, og det er spildte kræfter, siger Susy Grundahl, hvis man undgår madolien for at tabe sig.

- Der er mange, som har været alt for fedtforskrækket. De gode fedtstoffer er lige så vigtige for kroppen som vitaminer og mineraler, siger Susy Grundahl.

Få flere tips til blive smuk og sund med olier på femina.dk

Hvilke olier skal du bruge i madlavningen? Det fortæller ernæringseksperten om på femina.dk

Læs også