To kvinder der krøller hår
Skønhed

Hårtutorial: Sådan laver du bølger i håret med et glattejern

17. april 2019
af webredaktionen og makeupartist Pernille Buhl
Foto: Panthermedia
Det ser smukt ud med store, bløde krøller i håret – men hvordan er det nu lige, man bruger et glattejern til at lave dem med? Det viser vi dig i videoen her, hvor du kan se, hvordan du gør trin-for-trin.

Det ser så nemt og ukompliceret ud, når frisøren i et snuptag laver bløde bølger i dit hår. Men når du så selv kommer hjem og skal gentage succesen, er det ikke altid helt så nemt at fremtrylle det bølgede look.

Men det er faktisk ikke så svært, du skal blot lære teknikken bag først, og når først du har den, så kræver det faktisk heller ikke meget mere end et kvarter-tyve minutter om morgenen at lave de fineste bølger i håret.

I videoen her viser makeupartist Pernille Buhl dig trin-for-trin, hvordan du bruger et glattejern til at skabe et naturligt, bølget hår.

LÆS OGSÅ: 5 festlige frisurer, du kan lave med dit glattejern

Gode ting at vide, inden du går i gang:

- Brug et varmebeskyttende produkt i håret, så beskytter du hårstrået fra varmen fra glattejernet eller krøllejernet.

- Begynd med at krølle håret fra nakken og frem.

- Tag en tot hår, svarende til den størrelse, du ønsker, krøllen skal være.

- Når du skal krølle det forreste hår, skal krøllen vippe bagover, så husk at vende glattejernet rigtigt og drej det bagover, mens du krøller.

LÆS OGSÅ: Frisøren: Denne frisure bliver jeg altid spurgt, om jeg vil klippe

- Tryk ikke for hårdt, så laver du hakker i håret.

- Du bestemmer selv, hvor små eller store krøller, du ønsker – jo flere gange du drejer glattejernet på vejen ned, jo mere krøllet bliver håret.

- Der er forskel på, hvor godt krøllerne holder, alt efter hårtype. Har du tykt, tungt eller meget genstridigt hår, vil dit hår være dårligere til at holde på krøllerne, end hvis du har fint, let hår.

- Spray hårlak på hårtotten, inden du krøller. Det må gerne sige ”schhh”, når du sætter glattejernet på – det er også okay, det ryger lidt, for det er blot hårlakken, der brænder af.

- Når du har krøllet håret færdigt, og mens krøllerne stadig er varme, kan du give hele håret en gang hårlak for at skabe et bedre hold.

- Inden du reder håret, skal håret køle helt af. Mærk evt. efter temperaturen i nakken. Red håret igennem forsigtigt med en stor børste.

- Slut evt. efter med lidt ekstra hårlak og evt. hårpudder i toppen, hvis du ønsker mere volumen.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også