foundation
Skønhed

Guide: Sådan vælger du den rette foundation

10. oktober 2016
af Pernille Buhl
Foto: Pantherstock
Har du svært ved at finde den helt rigtige foundation til DIN hud? Der er mange valgmuligheder – fra de klassisk cremede til løst mineralpudder.

FOUNDATION - SÅDAN FINDER DU DEN RIGTIGE FARVE

Skal din foundation være dækkende, naturlig eller super fugtgivende? Alt efter dine behov, og hvilket look du ønsker, kan du vælge forskellige foundations

Du kan have forskellige hudtoner flere steder i ansigtet og på kæbelinjen, og det kan gøre det svært at finde en foundation i den rigtige nuance. Prøv en foundation ved at lave en stribe midt på kæben og ned mod halsen. Hvis farven går nogenlunde i ét med huden, har du fat i den rigtige farve. Hvis du har stor farveforskel i ansigtet, så skal du altid vælge en nuance, som passer til farven på din hals.

LET DÆKKEEVNE

Er du til det mere naturlige look, hvor f.eks. fregner får lov at skinne igennem, så kan du med fordel prøve en foundation fra denne kategori.

TIP: Mineraler skal varmes op for at gå i forbindelse med huden, så brug en mellemstor eller stor, løs børste til at påføre den og brug lidt tid på det. Så får du et flottere resultat.

https://imgix.femina.dk/foundation-let-daekkeevne.jpg

Tromborgs mineraler er meget lette og skal have tid til at varme op på huden. Der er en smule shine i produktet, det giver huden den fineste glød. Mineralerne giver en let og naturlig dækkeevne og understreger hudens naturlige look.

Tromborg Mineral Foundation, 360 kr.

Kabukibørste fra Youngblood, 375 kr. Køb den her

Hvis du egentlig ikke er til ret meget makeup, men alligevel gerne vil have lidt på huden, så er en BB-creme din ven. Den fugter og giver kun minimal farve, hvilket giver dig en sund og frisk glød.

Maybelline Dream Satin BB Cream, 99 kr. Køb den her

Dior har lavet den skønneste flydende foundation. Den er let, velduftende og fugter godt på huden, så du får et ”dewy” look.

Dior Backstage Face And Body Foundation, 295 kr. Køb den her

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du en perfekt makeup

DÆKKENDE

Er du til et look, hvor den naturlige hud er dækket og meget ensartet, så er det en god idé med en foundation fra denne kategori.

TIP: En dækkende foundation kan godt komme til at virke lidt tør op ad dagen, så sørg evt. for at have en fugtspray i tasken, så du kan friske dit look op.

https://imgix.femina.dk/foundation-daekkende.jpg
EKSTRA PLEJENDETIP:
https://imgix.femina.dk/foundation-plejende.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også