Sådan laver du franske fletninger
Skønhed

Guide: Sådan laver du franske fletninger

7. januar 2015
af Redaktionen Redigeret d. 15 juli 2021
Lær hvordan du let kan lave de klassiske franske fletninger.

Den franske fletning fik for alvor et comeback i takt med, at fletningerne trådte ind i modebilledet for få sæsoner siden. Vi har nu i et par år set kvinderne på catwalken og på gaden gå rundt med smukke fletninger (bl.a. sildebensfletningen), og det giver i den grad en lyst til selv at kunne lave en flot fletning.

Den franske fletning er en af de fletninger vi ofte ser, og hvis du mestrer den kan du lave et utal af forskellige fletninger på dig selv.

Mulighederne er tæt på uendelige i forhold til at lave forskellige typer af franske fletninger, du kan f.eks. lave en i pandehåret for på den måde at få håret væk fra ansigtet (særlig smart når det er varmt), lave en fransk fletning som en krone der flettes hele vejen rundt om håret, den klassiske franske fletning der laves i en slags hestehale.

Har du ikke langt hår behøver du ikke føle dig snydt, for du kan også godt lave en fransk fletning på dig selv. Vi har fundet et par forskellige videoguides herunder, der viser præcis hvordan du kan lave de eftertragtede fletninger.

Videoguide : Klassisk fransk fletning

Det kan virke helt umuligt at lave en fransk fletning på sig selv, men med træning kan det lade sig gøre. Se med i denne video hvor Lauren Conrad laver en klassisk fransk fletning på sig selv.

Sådan laver du en fransk fletning i pandehåret

Har du langt, tungt hår du gerne vil have væk fra ansigtet, er du ved at lade dig pandehår vokse ud eller vil du bare gerne prøve en ny frisure? Så kan en fransk fletning i pandehåret være perfekt til dig. Se med i denne video og lær præcis hvordan du fletter dit pandehår i en fransk fletning.

Fransk fletning hele vejen rundt om hovedet (til kort hår)

Den franske fletning kan også godt fungere for dig der ikke har kilometerlangt hår. Prøv f.eks. denne guide til en fransk fletning der sidder som en krone på håret. Fransk fletning som krone fungerer godt, hvis du ønsker at fjerne alt håret fra nakken og ansigtet.

Vil du mestre kunsten i at lave fletninger? I denne bog lærer du trin for trin hvordan du laver alt fra de helt almindelige, til de temmelig avancerede fletninger.

Køb bogen hos Saxo her

Læs også