https://imgix.femina.dk/media/article/1444-oejenbryn-art.jpg
Skønhed

Guide: Lav de perfekte bryn (+ 9 ikoniske bryn!)

30. oktober 2014
af redaktionen
Foto: Pantherstock, All Over
Dine øjenbryn giver dit ansigt karakter, så form og pluk dem, så de passer bedst til dit ansigt

I 90’erne så vi de ultratynde bryn på stjerner som Pamela Anderson og Gwen Stefani, men i dag er det de noget kraftigere bryn, der dominerer modebilledet. Topmodellen Cara Delevigne er for eksempel én af de modeller, der faktisk kan takke sine øjenbryn for en succesfuld karriere.

Bryn giver ansigtet karakter

Helt så kraftige bryn behøver vi ikke nødvendigvis at tage til os, men det er en rigtig god idé at pleje dem, så de komplimenterer ansigtet bedst muligt. De giver nemlig karakter til ansigtet - og med en pincet og en øjenbrynsblyant, kan du få et helt nyt og friskere look på få minutter.

Brynekspert Stella Nisreen Kanaan fra Beauty Avenue fortæller her, hvordan man får de bryn, der er perfekte til ens ansigt:

Trin 1

Det er bedst at lade det hele vokse ud i en periode. I udvoksningsfasen kan du fjerne de hår, der vokser imellem brynene. Du måler op ved at sætte en finger imellem brynene, langs næseryggen, og alt det hår, som ligger under fingeren, er det helt tilladt at fjerne. For at forme dine bryn er det vigtigt, at du følger din egen naturlige form. Hellere fjerne for lidt end for meget.

LÆS OGSÅ: 8 kendte kvinder, der har taget de fyldige bryn til sig

Trin 2

Start med at børste dine bryn opad – er hårene meget lange, er det bedst, du klipper dem i stedet for at plukke. Specielt de hår, som stikker opad oven for inderste øjenkrog. Hvis du fjerner dem, risikerer du at ødelægge hele brynets symmetri og harmoni.

Trin 3

Tegn dine bryn op med en brow powder – brug en skrå bryn-pencil og en børste. Med den skrå side tegner du op, og med børsten toner du ud. Brow powder er nemmest at bruge, hvis du ikke er vant til at tegne bryn op. Vælg en farve, der er en tone mørkere end din egen farve, hvis du er lys, og 1-2 toner lysere, hvis du har mørke bryn. Det er vigtigt, det ser naturligt ud. Med børsten kan du tone farven mere ud.

Trin 4

Brug en highlighter til at fremhæve og definere brynene – det er også en super måde at skjule ny-udvoksede hår på.

Trin 5

Til sidst børster du hårene opad. For at holde på formen kan du bruge en brow gel, som både børster hårene på plads og holder på formen hele dagen. De kommer typisk i en klar gel eller en farvet (som er god, hvis du har hvide hår).

9 ikoniske sæt bryn gennem tiden:

Læs også